
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Olijfolie Olijfolie | ||
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 2 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 200 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 800 g g | |
Kikkererwten
Kikkererwten (uitgelekt) | 125 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | |
Cayennepeper
Cayennepeper (poeder) | 0,5 tl tl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Eieren Ei | 4 | |
Koriander
Koriander (grofgehakt) | 15 g g | |
Stokbroden Stokbrood | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listShakshuka
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 1 minuut aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe. Laat 2 minuten slinken.
- Voeg het tomatenconcentraat toe. Roerbak 1 minuut mee en blus vervolgens met de tomatenblokjes uit blik.
- Voeg de kikkererwten toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
- Maak vier kuiltjes in de saus en breek er een voor een de eieren in.
- Schuif de pan 5 à 6 minuten in de hete oven.
- Haal de pan uit de oven en kruid de dooiers met peper en zout. Besprenkel met koriander. Serveer met stokbrood.