De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Shakshuka

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Olijfolie Olijfolie
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
2
Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes800 g g
Kikkererwten Kikkererwten
(uitgelekt)
125 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper
(poeder)
0,5 tl tl
Peper Peper
Zout Zout
Eieren Ei4
Koriander Koriander
(grofgehakt)
15 g g
Stokbroden Stokbrood1

Shakshuka

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 1 minuut aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe. Laat 2 minuten slinken.
  3. Voeg het tomatenconcentraat toe. Roerbak 1 minuut mee en blus vervolgens met de tomatenblokjes uit blik.
  4. Voeg de kikkererwten toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
  5. Maak vier kuiltjes in de saus en breek er een voor een de eieren in.
  6. Schuif de pan 5 à 6 minuten in de hete oven.
  7. Haal de pan uit de oven en kruid de dooiers met peper en zout. Besprenkel met koriander. Serveer met stokbrood.