
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Olijfolie Olijfolie | |||
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 2 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 200 g g | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | ||
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 800 g g | ||
Kikkererwten
Kikkererwten (uitgelekt) | 125 g g | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | ||
Cayennepeper
Cayennepeper (poeder) | 0,5 tl tl | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Eieren Ei | 4 | ||
Koriander
Koriander (grofgehakt) | 15 g g | ||
Stokbroden Stokbrood | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listShakshuka
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 1 minuut aan alvorens de knoflook toe te voegen. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe. Laat 2 minuten slinken.
- Voeg het tomatenconcentraat toe. Roerbak 1 minuut mee en blus vervolgens met de tomatenblokjes uit blik.
- Voeg de kikkererwten toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
- Maak vier kuiltjes in de saus en breek er een voor een de eieren in.
- Schuif de pan 5 à 6 minuten in de hete oven.
- Haal de pan uit de oven en kruid de dooiers met peper en zout. Besprenkel met koriander. Serveer met stokbrood.