De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Shoarma loempia’s

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

shoarma varken shoarma varken250 g g
Bladerdeeg Bladerdeeg2 vellen vel
Lente-uitjes Lente-ui2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Peterselie Peterselie
(gehakt)
3 el el
Eieren Ei2
Zonnebloemolie Zonnebloemolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dip

Mayonaise Mayonaise2 el el
Zure room Zure room3 el el
Currypoeder Currypoeder2 tl tl
Citroensap Citroensap1 el el

Shoarma loempia’s

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de lente-ui in ringen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
  3. Klop in een kom een ei los. Voeg de lente-ui, selder, peterselie en het shoarmavlees toe en meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout.
  4. Snij elk vel bladerdeeg in 4 vierkanten. Leg in het midden van elk vierkant een schep van de vulling. Maak de randen van de deeglapjes vochtig met water. Vouw het deeg als een loempia op. Knijp de zijkanten goed dicht en plak de naad van het deeg met water vast.
  5. Klop het andere ei los en besmeer er de loempia’s mee. Leg de loempia`s op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
  6. Mix alle ingrediënten voor de dip en serveer bij de loempia’s.

TIP: Vervang de selder eens door gekookte rijst.