Shoarma loempia’s

Shoarma loempia’s
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de lente-ui in ringen.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen.

  3. Klop in een kom een ei los. Voeg de lente-ui, selder, peterselie en het shoarmavlees toe en meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout.

  4. Snij elk vel bladerdeeg in 4 vierkanten. Leg in het midden van elk vierkant een schep van de vulling. Maak de randen van de deeglapjes vochtig met water. Vouw het deeg als een loempia op. Knijp de zijkanten goed dicht en plak de naad van het deeg met water vast.

  5. Klop het andere ei los en besmeer er de loempia’s mee. Leg de loempia`s op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven.

  6. Mix alle ingrediënten voor de dip en serveer bij de loempia’s.

  7. TIP: Vervang de selder eens door gekookte rijst.