
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
shoarma varken shoarma varken | 250 g g | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Lente-uitjes Lente-ui | 2 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 3 el el | |
Eieren Ei | 2 | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de dip
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | |
Zure room Zure room | 3 el el | |
Currypoeder Currypoeder | 2 tl tl | |
Citroensap Citroensap | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listShoarma loempia’s
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de lente-ui in ringen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
- Klop in een kom een ei los. Voeg de lente-ui, selder, peterselie en het shoarmavlees toe en meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout.
- Snij elk vel bladerdeeg in 4 vierkanten. Leg in het midden van elk vierkant een schep van de vulling. Maak de randen van de deeglapjes vochtig met water. Vouw het deeg als een loempia op. Knijp de zijkanten goed dicht en plak de naad van het deeg met water vast.
- Klop het andere ei los en besmeer er de loempia’s mee. Leg de loempia`s op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
- Mix alle ingrediënten voor de dip en serveer bij de loempia’s.
TIP: Vervang de selder eens door gekookte rijst.