Sinaas-madeleintjes gedipt in chocolade

Sinaas-madeleintjes gedipt in chocolade
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een laag vuur. Laat eventjes afkoelen.

  2. Klop de eieren, met behulp van een keukenrobot of een mixer, samen met de suiker, de vanillesuiker, de honing, een flinke snuf zout en de zeste van sinaasappel luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem en meng onder het eiermengsel en voeg vervolgens al roerend de gesmolten boter toe.

  3. Vet de madeleinevorm in met boter. Vul de vorm met het deeg en verstop in een van de madeleintjes een hazelnoot. Schuif de vorm vervolgens in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de madeleintjes uit de oven en laat eventjes afkoelen.

  4. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Hak de hazelnoten fijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de madeleintjes een voor een tot de helft in de chocolade en besprenkel met de hazelnoten.