De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Sinaas-madeleintjes gedipt in chocolade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter100 g g
Eieren Ei2
Suiker Suiker80 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker8 g g
Honing Honing1 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el
Zout Zout
Sinaasappels Sinaasappel
(geraspt)
0,5
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel100 g g
Pure chocolade Pure chocolade100 g g
Hazelnoten Hazelnoot

Sinaas-madeleintjes gedipt in chocolade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een laag vuur. Laat eventjes afkoelen.
  2. Klop de eieren, met behulp van een keukenrobot of een mixer, samen met de suiker, de vanillesuiker, de honing, een flinke snuf zout en de zeste van sinaasappel luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem en meng onder het eiermengsel en voeg vervolgens al roerend de gesmolten boter toe.
  3. Vet de madeleinevorm in met boter. Vul de vorm met het deeg en verstop in een van de madeleintjes een hazelnoot. Schuif de vorm vervolgens in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de madeleintjes uit de oven en laat eventjes afkoelen.
  4. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Hak de hazelnoten fijn. Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de madeleintjes een voor een tot de helft in de chocolade en besprenkel met de hazelnoten.