
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Coquilles Coquille | 12 | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Risotto met asperges Risotto met asperges | 300 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 1 dl dl | |
Boter Boter | 20 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 30 g g | |
Groene asperges
Groene asperge (gegrilde) | ||
Bieslook Bieslook | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de groentebouillon
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSint-jakobsvruchten met aspergerisotto
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak eerst de groentebouillon. Breng 3 dl water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat even opkoken.
- Snipper de sjalot en fruit in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gesnipperde knoflook en risotto toe. Roerbak even tot de rijst glazig is. Blus met de witte wijn en zet het vuur lager als de wijn opgenomen is. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe tot al de bouillon opgenomen is door de risotto. Roer vlak voor het serveren de boter en de geraspte Parmigiano Reggiano onder de risotto.
- Verwarm de oven voor op 120 °C.
- Bak de sint-jakobsvruchten op een hoog vuur in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Versnij de enkele gegrilde asperges en leg ze in een ovenschaal. Warm ze 6 minuten op in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de risotto over borden en schik er de sint-jakobsvruchten en gegrilde groene asperges op. Werk af met gehakt bieslook.