De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Sint-jakobsvruchten met aspergerisotto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Coquilles Coquille12
Sjalotten Sjalot1
Olijfolie Olijfolie3 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Risotto met asperges Risotto met asperges300 g g
Witte wijn Witte wijn1 dl dl
Boter Boter20 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas30 g g
Groene asperges Groene asperge
(gegrilde)
Bieslook Bieslook
Peper Peper
Zout Zout

Voor de groentebouillon

Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje

Sint-jakobsvruchten met aspergerisotto

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

  1. Maak eerst de groentebouillon. Breng 3 dl water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat even opkoken.
  2. Snipper de sjalot en fruit in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gesnipperde knoflook en risotto toe. Roerbak even tot de rijst glazig is. Blus met de witte wijn en zet het vuur lager als de wijn opgenomen is. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe tot al de bouillon opgenomen is door de risotto. Roer vlak voor het serveren de boter en de geraspte Parmigiano Reggiano onder de risotto.
  3. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  4. Bak de sint-jakobsvruchten op een hoog vuur in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Versnij de enkele gegrilde asperges en leg ze in een ovenschaal. Warm ze 6 minuten op in de voorverwarmde oven.
  6. Verdeel de risotto over borden en schik er de sint-jakobsvruchten en gegrilde groene asperges op. Werk af met gehakt bieslook.