De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Skrei met knolselderpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Skreifilet met vel Skreifilet met vel4
Knolselders Knolselder
(in blokjes)
0,5
Aardappelen Aardappel
(bloemige)
500 g g
Kastanjechampignons Kastanjechampignons250 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Witte wijn Witte wijn80 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon150 ml ml
Kookroom Kookroom200 ml ml
Melk Melk80 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Skrei met knolselderpuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(17)

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze samen met de knolselderblokjes in gezouten water gaar.
2. Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Bak de sjalotten in boter glazig. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.Schep er de bloem onder en laat even meebakken. Blus met de wijn en de bouillon en breng de saus al roerend aan de kook.Voeg de room toe en laat op een laag vuur indikken. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
3. Kruid de skreifilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Giet de aardappelen met de knolselder af en stamptot puree. Roer er een klont boter, de melk en bieslook onder en kruid met peper en zout.
4. Schep een flinke toef puree op de borden. Leg er een skreifilet bij en werk af met de champignonsaus.