
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Skreifilet met vel Skreifilet met vel | 4 | ||
Knolselders
Knolselder (in blokjes) | 0,5 | ||
Aardappelen
Aardappel (bloemige) | 500 g g | ||
Kastanjechampignons Kastanjechampignons | 250 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | ||
Witte wijn Witte wijn | 80 ml ml | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 150 ml ml | ||
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | ||
Melk Melk | 80 ml ml | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSkrei met knolselderpuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze samen met de knolselderblokjes in gezouten water gaar.
2. Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Bak de sjalotten in boter glazig. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten.Schep er de bloem onder en laat even meebakken. Blus met de wijn en de bouillon en breng de saus al roerend aan de kook.Voeg de room toe en laat op een laag vuur indikken. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
3. Kruid de skreifilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Giet de aardappelen met de knolselder af en stamptot puree. Roer er een klont boter, de melk en bieslook onder en kruid met peper en zout.
4. Schep een flinke toef puree op de borden. Leg er een skreifilet bij en werk af met de champignonsaus.