
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Skreifilet met vel Skreifilet met vel | 800 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 50 g g | |
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje | 30 g g | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 20 g g | |
Rode paprika's Rode paprika | 2 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 200 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Tagliatelle Tagliatelle | 350 g g | |
Veldsla Veldsla | 100 g g | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSkrei met spek-speculaascrumble, paprikacoulis en tagliatelle
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Laat afkoelen en hak fijn. Meng het spek onder 40 g koude boter, de Parmezaanse kaas en de verkruimelde speculaas.Schep dit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.Stoof de sjalotten aan in wat boter. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak 2 minuten. Giet er de bouillon bij en laat voor de helft inkoken.Roer er de room en een klontje boter onder en zet het vuur uit. Giet alles in een maakbeker en mix glad. Giet de sausdoor een zeef en hou warm.
- Kruid de skrei met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Giet er de paprikacoulis over. Leg er telkens een stuk skrei op. Verdeel de crumble over de skrei en werk de borden af met wat veldsla.