De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Skrei met spek-speculaascrumble, paprikacoulis en tagliatelle

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Skreifilet met vel Skreifilet met vel800 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
50 g g
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje30 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
20 g g
Rode paprika's Rode paprika2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Kippenbouillon Kippenbouillon200 ml ml
Kookroom Kookroom200 ml ml
Tagliatelle Tagliatelle350 g g
Veldsla Veldsla100 g g
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Skrei met spek-speculaascrumble, paprikacoulis en tagliatelle

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Laat afkoelen en hak fijn. Meng het spek onder 40 g koude boter, de Parmezaanse kaas en de verkruimelde speculaas.Schep dit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.Stoof de sjalotten aan in wat boter. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak 2 minuten. Giet er de bouillon bij en laat voor de helft inkoken.Roer er de room en een klontje boter onder en zet het vuur uit. Giet alles in een maakbeker en mix glad. Giet de sausdoor een zeef en hou warm.
  3. Kruid de skrei met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Giet er de paprikacoulis over. Leg er telkens een stuk skrei op. Verdeel de crumble over de skrei en werk de borden af met wat veldsla.