
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes Courgette | 2 | ||
Groene paprika's Groene paprika | 2 | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 2 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 350 g g | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd) | 250 g g | ||
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | ||
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje | ||
Mosterd Mosterd | 2 el el | ||
Roomkaas Roomkaas | 200 g g | ||
Melk Melk | 100 ml ml | ||
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 150 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSmeuïge vegetarische ovenschotel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de sjalotten met de look in boter glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Duw er al het vocht uit.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in plakken. Snij de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken.Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Roer de roomkaas met de melk los. Kruid met peper en zout. Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout.Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes. Bestrooi opnieuw met wat kaas.Verdeel er de spinazie over. Herhaal tot en met de kerstomaatjes.
- Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met basilicum.