De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Smeuïge vegetarische ovenschotel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette2
Groene paprika's Groene paprika2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Zoete aardappelen Zoete aardappel2
Bladspinazie Bladspinazie350 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
250 g g
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Mosterd Mosterd2 el el
Roomkaas Roomkaas200 g g
Melk Melk100 ml ml
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler150 g g
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Smeuïge vegetarische ovenschotel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(5)

Bereiding

  1. Bak de sjalotten met de look in boter glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Duw er al het vocht uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in plakken. Snij de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken.Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Roer de roomkaas met de melk los. Kruid met peper en zout. Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout.Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes. Bestrooi opnieuw met wat kaas.Verdeel er de spinazie over. Herhaal tot en met de kerstomaatjes.
  4. Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met basilicum.

Smeuïge vegetarische ovenschotel
1:20 u.

Smeuïge vegetarische ovenschotel

Ingrediënten

Courgette
2
Groene paprika
2
Sjalot (gesnipperd)
2
Zoete aardappel
2
Bladspinazie
350 g
Teentje knoflook (geperst)
2
Kerstomaat (gehalveerd)
250 g
Tijm
1 bosje
Basilicum
1 bosje
Mosterd
2 el
Roomkaas
200 g
Melk
100 ml
Geraspte emmentaler
150 g
Olijfolie
Boter
Peper
Zout
Smeuïge vegetarische ovenschotel
1:20 u.

Step 1

Smeuïge vegetarische ovenschotel

  1. Bak de sjalotten met de look in boter glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Duw er al het vocht uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in plakken. Snij de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken.Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Roer de roomkaas met de melk los. Kruid met peper en zout. Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout.Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes. Bestrooi opnieuw met wat kaas.Verdeel er de spinazie over. Herhaal tot en met de kerstomaatjes.
  4. Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met basilicum.

Courgette: 2
Groene paprika: 2
Sjalot (gesnipperd): 2
Zoete aardappel: 2
Bladspinazie: 350 g
Teentje knoflook (geperst): 2
Kerstomaat (gehalveerd): 250 g
Tijm: 1 bosje
Basilicum: 1 bosje
Mosterd: 2 el
Roomkaas: 200 g
Melk: 100 ml
Geraspte emmentaler: 150 g
Olijfolie
Boter
Peper
Zout
Smeuïge vegetarische ovenschotel

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Broccoli-camembertpizza

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Broccoli-camembertpizza
35 min.
(1)
Rodekoolsteaks met krokante brie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rodekoolsteaks met krokante brie
35 min.
(1)
Kidsproof ovenschotel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kidsproof ovenschotel
60 min.
(0)
Hasselback-kip met spinazie en feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hasselback-kip met spinazie en feta
40 min.
(1)
Quiche met zongedroogde tomaten en brie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Quiche met zongedroogde tomaten en brie
60 min.
(1)
Spinazieflapjes met feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Spinazieflapjes met feta
40 min.
(0)
Ovengebakken aubergine met hummus, gepekelde radijzen en flatbread

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ovengebakken aubergine met hummus, gepekelde radijzen en flatbread
50 min.
(0)
Groentequiche met broccoli, walnoot en feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Groentequiche met broccoli, walnoot en feta
1:30 u.
(2)
Gepofte zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepofte zoete aardappel
30 min.
(2)
Preirolletjes met gerookte zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Preirolletjes met gerookte zalm
30 min.
(2)
Halloumi met salade van courgette en tomaat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Halloumi met salade van courgette en tomaat
30 min.
(3)
Gevulde aubergines met venkel en geitenkaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde aubergines met venkel en geitenkaas
40 min.
(1)
Groentegratin met mozzarella en pesto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Groentegratin met mozzarella en pesto
60 min.
(4)
Everzwijn-parmentier met witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Everzwijn-parmentier met witloof
35 min.
(1)
Gehaktballetjes met feta en tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gehaktballetjes met feta en tomatensaus
20 min.
(4)