De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Smeuïge vegetarische ovenschotel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette2
Groene paprika's Groene paprika2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Zoete aardappelen Zoete aardappel2
Bladspinazie Bladspinazie350 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
250 g g
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Mosterd Mosterd2 el el
Roomkaas Roomkaas200 g g
Melk Melk100 ml ml
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler150 g g
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Smeuïge vegetarische ovenschotel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(224)

Bereiding

  1. Bak de sjalotten met de look in boter glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Duw er al het vocht uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in plakken. Snij de paprika in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken.Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Roer de roomkaas met de melk los. Kruid met peper en zout. Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout.Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes. Bestrooi opnieuw met wat kaas.Verdeel er de spinazie over. Herhaal tot en met de kerstomaatjes.
  4. Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie. Zet 40 minuten in de oven.Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met basilicum.