De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Sneeuwwitte kerststronk

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eieren Ei
(gesplitst)
3
Suiker Suiker75 g g
Tarwebloem Tarwebloem75 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Boter Boter
(klontje, gesmolten)
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)100 ml ml
Vanillesuiker Vanillesuiker
(zakjes)
2
Black aged rum Black aged rum2 el el
Roomkaas Roomkaas100 ml ml
Witte chocolade Witte chocolade100 g g

Sneeuwwitte kerststronk

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers los met 2/3de van desuiker. Klop de eiwitten stijf met de resterende suiker. Spatel dit voorzichtig onder de dooiers.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel onder het eimengsel. Meng er de gesmolten boter onder.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het beslag hierop uit. Verdeel het gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Zet 8 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  4. Klop de room met de vanillesuiker stijf en spatel, samen met de rum, voorzichtig onder de roomkaas. Bestrijk de biscuit met 2/3de van het roommengsel en rasp er 1/4de van de witte chocolade over. Rol de biscuit voorzichtig op en leg de stronk met de naad naar beneden.
  5. Bestrijk de rol met het resterende roommengsel. Rasp er nog eens 1/4de van de witte chocolade over. Zet koel.
  6. Smelt de resterende witte chocolade au bain-marie. Schep dit in een spuitzakje met kleine mond en spuit op een stuk bakpapier kerstboompjes van de chocolade. Je kan op voorhand met potlood op het bakpapier boompjes tekenen. Laat de boompjes hard worden in de koelkast. Werk er de kerststronk mee af.

* Lekker met een bolletje ijs.