Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Filet mignon Filet mignon | 4 | |
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Champignons
Champignons (in vier gesneden) | 200 g g | |
Courgettes Courgette | 0,5 | |
Sperziebonen Sperziebonen | 200 g g | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 1 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Rode wijn Rode wijn | 200 ml ml | |
Bouillon Bouillon | 400 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSnel éénpansgerecht met filet mignon
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Snijd de courgette in reepjes van 3 op 1 cm. Bak de champignons goudbruin in boter en tot al het vocht verdwenen is. Voeg de ui en de look bij de champignons en bak glazig. Voeg de boontjes, de courgettereepjes en de tijm toe en bak 2 minuten verder. Kruid met peper en zout. Schep alles uit de pan.
- Kruid het vlees met peper en zout. Giet een scheutje olijfolie in de pan en smelt er een klontje boter bij. Bak de filet mignons 5 minuten langs elke kant. Haal uit de pan.
- Blus de pan met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij en laat tot 2/3de verdampen. Voeg de room toe en laat lichtjes indikken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Leg de groenten en het vlees in de saus en laat nog even doorwarmen. Werk af met de peterselie.
Serveertip: Lekker met puree of gebakken krieltjes.