De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Snel éénpansgerecht met filet mignon_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Filet mignon Filet mignon4
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Champignons Champignons
(in vier gesneden)
200 g g
Courgettes Courgette0,5
Sperziebonen Sperziebonen200 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Rode wijn Rode wijn200 ml ml
Bouillon Bouillon400 ml ml
Kookroom Kookroom200 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Snel éénpansgerecht met filet mignon

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Maak de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Snijd de courgette in reepjes van 3 op 1 cm. Bak de champignons goudbruin in boter en tot al het vocht verdwenen is. Voeg de ui en de look bij de champignons en bak glazig. Voeg de boontjes, de courgettereepjes en de tijm toe en bak 2 minuten verder. Kruid met peper en zout. Schep alles uit de pan.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Giet een scheutje olijfolie in de pan en smelt er een klontje boter bij. Bak de filet mignons 5 minuten langs elke kant. Haal uit de pan.
  3. Blus de pan met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij en laat tot 2/3de verdampen. Voeg de room toe en laat lichtjes indikken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Leg de groenten en het vlees in de saus en laat nog even doorwarmen. Werk af met de peterselie.

Serveertip: Lekker met puree of gebakken krieltjes.