De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Snel frambozenroomijs met kletskopjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de kletskoppen:

Boter Boter
(op kamertemperatuur)
40 g g
Amandelnoten Amandelnoot30 g g
Tarwebloem Tarwebloem75 g g
Bruine suiker Bruine suiker125 g g
Water Water25 g g
Frambozen Framboos125 g g
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Suiker Suiker100 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker1 el el
Yoghurt Yoghurt125 ml ml
Opgeklopte room Opgeklopte room250 ml ml

Snel frambozenroomijs met kletskopjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(12)

Bereiding

  1. Prak de frambozen fijn. Meng er het citroensap, de fijne suiker, yoghurt en de vanillesuiker onder. Roer tot de suiker is opgelost.
  2. Klop de slagroom lobbig en spatel door het frambozenmengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbakjeen laat minstens vier uur opstijven in de vriezer.
  3. Hak voor de kletskopjes de amandelnoten grof. Voeg er de bloem, bruine suiker en boter aan toe en meng alles goed onder elkaar.Voeg nu het water toe en kneed tot een vast mengsel. Laat minuten 5 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Draai bolletjes van het mengsel en druk ze plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
  5. Schep bolletjes ijs uit het frambozenijs en leg elk bolletje tussen 2 kletskopjes. Serveer meteen.