
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Groentebouillon Groentebouillon | 2 blokjes blokje | |
Witte wijn Witte wijn | 350 ml ml | |
Zalmfilets Zalmfilet | 300 g g | |
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 300 g g | |
Roze garnalen
Roze garnalen (ongepeld) | 300 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 3 el el | |
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 400 g g | |
Citroenen
Citroen (geraspt) | 0,5 | |
Venkels Venkel | 1 | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 2 tl tl | |
Rode paprika's Rode paprika | 0,5 | |
Aardappelen
Aardappel (gekookt) | 1 | |
Eidooiers Eidooier | 1 | |
Stokbroden Stokbrood | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Water Water | 1,5 l l |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSnelle bouillabaisse
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Los de bouillonblokjes op in het water en breng aan de kook. Snijd de zalm en de kabeljauw in blokjes. Snijd de venkel, de prei en de ui in kleine stukken en bak de groenten, met de helft van de knoflook, glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Doe er de gepelde tomaten en de citroenzeste bij en roer goed door. Giet er de bouillon en de wijn bij en leg er de stukken vis in. Kruid met de helft van de cayennepeper en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de ongepelde garnalen toe en laat even doorwarmen.
- Blaker ondertussen de rode paprika zwart onder de ovengrill. Je zet de grill op en je legt meteen de paprika onder de grill tot het vel zwart ziet. Verwijder het vel en doe de paprika in een maatbeker, samen met de gekookte aardappel, de resterende look, resterende cayennepeper en de eierdooier. Mix glad en giet er langzaam olijfolie bij tot er een romige saus, de rouille, ontstaat.
- Werk de bouilabaise af met de peterselie. Snijd het stokbrood klein, besmeer met de rouille en serveer bij de bouillabaise.