Snelle hapjes: toast met appel, wortelsoepje & kippenspiesjes

Snelle hapjes: toast met appel, wortelsoepje & kippenspiesjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:55 u

Voorbereiding

    Toast met appel en blauwe kaas (20 minuten)

  1. Klop de room lobbig en meng met de blauwe kaas. Kruid met een beetje peper.

  2. Snijd rondjes van het brood en besmeer met boter. Rooster ze in de oven krokant.

  3. Pel ondertussen het teentje knoflook. Wrijf de toastjes in met een beetje verse knoflook.

  4. Lepel het kaasmengsel op de toastjes en werk af met stukjes appel en nootjes.

  5. Wortelsoepje met mascarpone (35 minuten)

  6. Snipper de ui.

  7. Reinig de wortelen en snijd ze in blokjes. Stoof aan in een beetje olijfolie en voeg er het water en het kippenbouillonblokje aan toe. Kruid met peper en zout, een snuifje suiker en currypoeder. Gaar onder gesloten deksel.

  8. Mix en steek door een fijne zeef. Ga de kruiding na en roer de mascarpone door de soep.

  9. Werk af met een snuifje paprikapoeder en wat bieslook.

  10. Kippenspiesjes met auberginekaviaar(60 minuten)

  11. Verwarm de oven voor op 200 °c.

  12. Snijd de aubergines overlangs middendoor en maak kruiselings inkepingen in het vruchtvlees. Besprenkel met een beetje olijfolie en leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat. Rooster 35 minuten in de oven.

  13. Snijd ondertussen het kippenvlees in blokjes en bestrooi met de sausbinder. Roer om en laat een uurtje trekken. Kruid met peper en zout en steek de kippenblokjes op spiesjes.

  14. Haal de aubergines uit de oven en schraap het vruchtvlees uit de schil. Mix met de peterselie, tijm, knoflook, noten en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  15. Gril de kippenspiesjes en serveer met de auberginekaviaar.