Snelle vol-au-vent

Snelle vol-au-vent
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontrol het bladerdeeg en snijd er kleine vormpjes uit. Leg 15 minuten in de oven. Dit is het krokant hoedje voor de vol-au-vent.

  2. Kook de kipfilets 15 minuten in de bouillon. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes. Zeef de bouillon.

  3. Bak de champignons en gehaktballetjes in een klontje boter.

  4. Smelt voor de saus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Serveer in kleine potjes en werk af met het hoedje van bladerdeeg en de peterselie.