
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kipfilets Kipfilet | 600 g g | |
Gehakt
Gehakt (varkens/rund) | 200 g g | |
Champignons
Champignons (in plakjes) | 200 g g | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Water Water | 500 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Boter Boter | 20 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel |
Voor de saus
Boter Boter | 20 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 40 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSnelle vol-au-vent
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontrol het bladerdeeg en snijd er kleine vormpjes uit. Leg 15 minuten in de oven. Dit is het krokant hoedje voor de vol-au-vent.
- Kook de kipfilets 15 minuten in de bouillon. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes. Zeef de bouillon.
- Bak de champignons en gehaktballetjes in een klontje boter.
- Smelt voor de saus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
- Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Serveer in kleine potjes en werk af met het hoedje van bladerdeeg en de peterselie.