De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Snelle vol-au-vent

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet600 g g
Gehakt Gehakt
(varkens/rund)
200 g g
Champignons Champignons
(in plakjes)
200 g g
Kookroom Kookroom100 ml ml
Water Water500 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Boter Boter20 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel

Voor de saus

Boter Boter20 g g
Tarwebloem Tarwebloem40 g g
Peper Peper
Zout Zout

Snelle vol-au-vent

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(21)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontrol het bladerdeeg en snijd er kleine vormpjes uit. Leg 15 minuten in de oven. Dit is het krokant hoedje voor de vol-au-vent.
  2. Kook de kipfilets 15 minuten in de bouillon. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes. Zeef de bouillon.
  3. Bak de champignons en gehaktballetjes in een klontje boter.
  4. Smelt voor de saus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Serveer in kleine potjes en werk af met het hoedje van bladerdeeg en de peterselie.

Snelle vol-au-vent
35 min.

Snelle vol-au-vent

Ingrediënten

Kipfilet
600 g
Gehakt (varkens/rund)
200 g
Champignons (in plakjes)
200 g
Kookroom
100 ml
Water
500 ml
Kippenbouillon
1 blokje
Platte peterselie (gehakt)
2 el
Bladerdeeg
1 vel
Boter
40 g
Tarwebloem
40 g
Peper
Zout
Snelle vol-au-vent
35 min.

Step 1

Snelle vol-au-vent

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontrol het bladerdeeg en snijd er kleine vormpjes uit. Leg 15 minuten in de oven. Dit is het krokant hoedje voor de vol-au-vent.
  2. Kook de kipfilets 15 minuten in de bouillon. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes. Zeef de bouillon.
  3. Bak de champignons en gehaktballetjes in een klontje boter.
  4. Smelt voor de saus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Serveer in kleine potjes en werk af met het hoedje van bladerdeeg en de peterselie.

Kipfilet: 600 g
Gehakt (varkens/rund): 200 g
Champignons (in plakjes): 200 g
Kookroom: 100 ml
Water: 500 ml
Kippenbouillon: 1 blokje
Platte peterselie (gehakt): 2 el
Bladerdeeg: 1 vel
Boter: 40 g
Tarwebloem: 40 g
Peper
Zout
Snelle vol-au-vent

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Dé Gentse Waterzooi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Dé Gentse Waterzooi
50 min.
(12)
Vol-au-vent

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Vol-au-vent
45 min.
(3)
2 x oosters hapje: Aziatische kipspiesjes & paksoisoepje met black tigers

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2 x oosters hapje: Aziatische kipspiesjes & paksoisoepje met black tigers
40 min.
(4)
Gratin met kippenchipolata

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gratin met kippenchipolata
30 min.
(14)
Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes
55 min.
(0)
Kippensoep met fusilli

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kippensoep met fusilli
35 min.
(0)
Snelle maaltijdsoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Snelle maaltijdsoep
25 min.
(1)
Rijkelijke nachoschotel met gehakt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rijkelijke nachoschotel met gehakt
30 min.
(3)
Waterzooi van kabeljauw

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Waterzooi van kabeljauw
60 min.
(5)
Rundstoofvlees met Gauloise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rundstoofvlees met Gauloise
2:10 u.
(1)
Veggie vol-au-vent

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Veggie vol-au-vent
40 min.
(1)
Witloofrolletjes met zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Witloofrolletjes met zalm
40 min.
(3)
Rundstoofvlees met Archivist

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rundstoofvlees met Archivist
2:00 u.
(0)
Thaise kokos-kippensoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Thaise kokos-kippensoep
20 min.
(10)
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel
45 min.
(16)