De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Snelle wortelcake

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel200 g g
Boter Boter
(gesmolten)
200 g g
Suiker Suiker150 g g
Walnoten Walnoten
(gehakt)
80 g g
Eieren Ei2
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 el el
Roomkaas Roomkaas120 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker8 g g
Zout Zout

Snelle wortelcake

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de wortelen fijn.
  2. Meng de suiker en de eieren onder de wortelen. Voeg het bakpoeder, de gesmolten boter, de helft van de noten en een snufje zout toe. Meng er de bloem onder.
  3. Giet het beslag in een beboterde taartvorm en zet 40 minuten in de oven.
  4. Meng de roomkaas en de vanillesuiker door elkaar. Haal de taart uit de oven, laat afkoelen, besmeer de bovenkant met de roomkaas en bestrooi met de resterende noten.