Soezeboelekestaart

Soezeboelekestaart
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Voor het soezendeeg: smelt een klontje boter in het water. Voeg een snuifje zout toe.

  2. Voeg in één keer de bloem toe. Roer tot een mooie bol.

  3. Haal van het vuur en voeg beetje per beetje het ei toe. Zorg dat de massa niet te slap is. Doe alles in een spuitzak.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit toefjes op een bakmat of bakpapier op een bakplaat.

  5. Bak ca. 20 minuten in de oven. Laat de soezen daarna volledig afkoelen.

  6. Klop voor de vanilleroom de room op met een snuifje suiker en de vanillesuiker.

  7. Vul elke soes met de vanilleroom.

  8. Voor de chocoladesaus: warm het water op met de suiker en smelt de chocolade in het warme water. Voeg nog een klontje boter en roer tot een gladde saus.

  9. Stapel de soezen op elkaar en giet er de chocoladesaus over.