
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Soezen Soezen | 825 g g | |
Suiker Suiker | 300 g g | |
Water
Water (koud) | 75 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSoezentoren
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schep de suiker in een brandschone steelpan en voeg het water toe. Zet op het vuur en roer tot alle suiker is opgelost. Nu mag je niet meer roeren! Laat verder koken tot de karamel licht goudbruin kleurt. Beweeg eventueel af en toe zachtjes met de pan. Haal de pan van het vuur en laat de karamel ietsje afkoelen.
- Maak de bloemsuiker: mix 1/6 van de suiker met een staafmixer tot de suiker fijn genoeg is.
- Maak een mooie stapel van je soezen. Lepel met een vork karamel uit de steelpan en draai rond je soezentoren. Herhaal deze handeling tot je toren in een web van karamel vastzit en werk af met bloemsuiker.
TIP
Maak zelf bloemsuiker: mix 50 g suiker met een staafmixer tot de korrels fijn genoeg zijn.