
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de opgeklopte feta
Feta
Feta (verbrokkeld) | 100 g g | ||
Roomkaas Roomkaas | 100 g g | ||
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | ||
Peper Peper |
Voor de souvlaki
Varkensmignonette
Varkensmignonette (in blokjes gesneden) | 800 g g | ||
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | ||
Pitabroodjes Pitabroodje | 8 | ||
komkommers
Komkommer (in plakjes ) | 0,5 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSouvlaki met pitabroodjes, komkommer en opgeklopte feta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de opgeklopte feta:
- Mix de feta samen met de roomkaas, het citroensap, de oregano en de peper in een blender of keukenrobot tot een smeuïg geheel.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
Voor de souvlaki:
- Meng het vlees met het citroensap, het paprikapoeder, de oregano, peper en zout en olijfolie en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
- Verhit een grillpan op een hoog vuur en spies ondertussen de vleesstukjes op spiesjes.
- Bak de spiesjes in ongeveer 4 à 5 minuten rondom rond gaar.
- Haal de spiesjes uit de grillpan, maak proper met wat keukenpapier en leg de pitabroodjes in de pan. Bak ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
- Haal de pitabroodjes uit de pan en besmeer met de opgeklopte feta. Beleg vervolgens met komkommerplakjes en het vlees.