De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Souvlaki met pitabroodjes, komkommer en opgeklopte feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de opgeklopte feta

Feta Feta
(verbrokkeld)
100 g g
Roomkaas Roomkaas100 g g
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Peper Peper

Voor de souvlaki

Varkensmignonette Varkensmignonette
(in blokjes gesneden)
800 g g
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Olijfolie Olijfolie2 el el
Pitabroodjes Pitabroodje8
komkommers Komkommer
(in plakjes )
0,5
Peper Peper
Zout Zout

Souvlaki met pitabroodjes, komkommer en opgeklopte feta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(51)

Bereiding

Voor de opgeklopte feta:

  1. Mix de feta samen met de roomkaas, het citroensap, de oregano en de peper in een blender of keukenrobot tot een smeuïg geheel.
  2. Zet tot gebruik in de koelkast.

Voor de souvlaki:

  1. Meng het vlees met het citroensap, het paprikapoeder, de oregano, peper en zout en olijfolie en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
  2. Verhit een grillpan op een hoog vuur en spies ondertussen de vleesstukjes op spiesjes.
  3. Bak de spiesjes in ongeveer 4 à 5 minuten rondom rond gaar.
  4. Haal de spiesjes uit de grillpan, maak proper met wat keukenpapier en leg de pitabroodjes in de pan. Bak ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
  5. Haal de pitabroodjes uit de pan en besmeer met de opgeklopte feta. Beleg vervolgens met komkommerplakjes en het vlees.