De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spaanse ratatouille

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Groene paprika's Groene paprika1
Rode paprika's Rode paprika1
Courgettes Courgette
(groot formaat)
1
Tomaten Tomaat
(groot formaat)
4
Suiker Suiker1 tl tl
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Eieren Ei4
Ciabatta's Ciabatta1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Spaanse ratatouille

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(12)

Bereiding

  1. Snipper de ui. Snij de paprika's en de courgette in blokjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig. Doe er de paprika's bij en laat even meebakken. Voeg de courgetteblokjes toe en roer goed om. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
  3. Snij de tomaten klein en schep door de groenten. Laat 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eitjes. Verdeel de ratatouille over de borden en leg er een eitje op. Strooi er wat peterselie over en serveer er sneetjes ciabatta bij.

TIP: Om deze Spaanse ratatouille nog een extra hartige toets te geven, kun je er nog wat geraspte manchegokaas over strooien.