
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Groene paprika's Groene paprika | 1 | ||
Rode paprika's Rode paprika | 1 | ||
Courgettes
Courgette (groot formaat) | 1 | ||
Tomaten
Tomaat (groot formaat) | 4 | ||
Suiker Suiker | 1 tl tl | ||
Witte wijn Witte wijn | 100 ml ml | ||
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Ciabatta's Ciabatta | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSpaanse ratatouille
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui. Snij de paprika's en de courgette in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig. Doe er de paprika's bij en laat even meebakken. Voeg de courgetteblokjes toe en roer goed om. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
- Snij de tomaten klein en schep door de groenten. Laat 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eitjes. Verdeel de ratatouille over de borden en leg er een eitje op. Strooi er wat peterselie over en serveer er sneetjes ciabatta bij.
TIP: Om deze Spaanse ratatouille nog een extra hartige toets te geven, kun je er nog wat geraspte manchegokaas over strooien.