Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Chouriço Chouriço | 150 g g | |
Kippenboutenvlees Kippenboutenvlees | 200 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Groene paprika's Groene paprika | 1 | |
Wortelen Wortel | 2 | |
Rijst
Rijst (Cigala-rijst) | 300 g g | |
Groentebouillonpasta Groentebouillonpasta | 2 el el | |
Water Water | 1,5 l l | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | ||
Tijm Tijm | ||
Platte peterselie Platte peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpaanse rijst met kip en chouriço
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de chouriço in blokjes. Fruit samen met de kip in een zware pan met de olijfolie. Snipper de ui en knoflook, snij de groene paprika en wortelen in blokjes.
- Schep de chouriço en kip uit de pan en voeg de groenten en rijst toe. Stoof deze enkele minuten al roerend. Los de groentebouillonpasta op in het kokend water. Giet de helft van de groentebouillon in de pan en voeg ook de chouriço en kip weer toe. Kruid met een snuifje paprikapoeder, een handvol tijm, peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat de rijst gaarkoken op een laag vuur.
- Giet de rest van de groentebouillon bij de rijst en roer af en toe om, zodat de rijst niet aanbakt. Serveer en werk af met een handvol gehakte platte peterselie.