De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spaanse rijst met kip en chouriço

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Chouriço Chouriço150 g g
Kippenboutenvlees Kippenboutenvlees200 g g
Olijfolie Olijfolie4 el el
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Groene paprika's Groene paprika1
Wortelen Wortel2
Rijst Rijst
(Cigala-rijst)
300 g g
Groentebouillonpasta Groentebouillonpasta2 el el
Water Water1,5 l l
Paprikapoeder Paprikapoeder
Tijm Tijm
Platte peterselie Platte peterselie
Peper Peper
Zout Zout

Spaanse rijst met kip en chouriço

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(15)

Bereiding

  1. Snij de chouriço in blokjes. Fruit samen met de kip in een zware pan met de olijfolie. Snipper de ui en knoflook, snij de groene paprika en wortelen in blokjes.
  2. Schep de chouriço en kip uit de pan en voeg de groenten en rijst toe. Stoof deze enkele minuten al roerend. Los de groentebouillonpasta op in het kokend water. Giet de helft van de groentebouillon in de pan en voeg ook de chouriço en kip weer toe. Kruid met een snuifje paprikapoeder, een handvol tijm, peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat de rijst gaarkoken op een laag vuur.
  3. Giet de rest van de groentebouillon bij de rijst en roer af en toe om, zodat de rijst niet aanbakt. Serveer en werk af met een handvol gehakte platte peterselie.