De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spaghetti bolognese met crunchy topping

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Wortelen Wortel2
Courgettes Courgette1
Rode paprika's Rode paprika1
Champignons Champignons250 g g
Olijfolie Olijfolie
Gehakt Gehakt
(varkens/rund)
800 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes
(met basilicum)
400 g g
Passata Passata700 g g
Suiker Suiker
Cayennepeper Cayennepeper
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Peper Peper
Zout Zout
Spaghetti Spaghetti500 g g
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze150 g g
Boter Boter

Voor de crunchy topping:

Broden Brood
((van een dag of twee oud) )
2 sneetjes sneetje
Platte peterselie Platte peterselie10 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Spaghetti bolognese met crunchy topping

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Schil en snipper de ui en plet het teentje knoflook. Schil en snijd de wortels in kleine stukjes. Snijd ook de courgette en paprika in even grote stukjes. Snijd de champignons in kwartjes.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een pot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en bak het gehakt erbij.
  3. Doe wat olijfolie in een stoofpot en roerbak er de wortelblokjes toe 2 minuten in. Voeg nu de paprika, courgette, champignons en knoflook toe en bak 5 minuten verder.
  4. Voeg het gehakt toe aan de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met wat suiker, een snuf cayennepeper, de gedroogde oregano en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat 1 uur pruttelen.
  5. Snijd de korsten van het brood en snijd fijn of verkruimel in een keukenrobot. Plet de knoflook. Hak de platte peterselie fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak het broodkruim en de knoflook 2 à 3 minuten. Voeg de peterselie toe en roerbak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
  6. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente. Serveer de spaghetti met de saus, de crunchy topping en de gemalen kaas.