
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Wortelen Wortel | 2 | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Champignons Champignons | 250 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Gehakt
Gehakt (varkens/rund) | 800 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes (met basilicum) | 400 g g | |
Passata Passata | 700 g g | |
Suiker Suiker | ||
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Spaghetti Spaghetti | 500 g g | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 150 g g | |
Boter Boter |
Voor de crunchy topping:
Broden
Brood ((van een dag of twee oud) ) | 2 sneetjes sneetje | |
Platte peterselie Platte peterselie | 10 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpaghetti bolognese met crunchy topping
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil en snipper de ui en plet het teentje knoflook. Schil en snijd de wortels in kleine stukjes. Snijd ook de courgette en paprika in even grote stukjes. Snijd de champignons in kwartjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en bak het gehakt erbij.
- Doe wat olijfolie in een stoofpot en roerbak er de wortelblokjes toe 2 minuten in. Voeg nu de paprika, courgette, champignons en knoflook toe en bak 5 minuten verder.
- Voeg het gehakt toe aan de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met wat suiker, een snuf cayennepeper, de gedroogde oregano en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat 1 uur pruttelen.
- Snijd de korsten van het brood en snijd fijn of verkruimel in een keukenrobot. Plet de knoflook. Hak de platte peterselie fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak het broodkruim en de knoflook 2 à 3 minuten. Voeg de peterselie toe en roerbak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente. Serveer de spaghetti met de saus, de crunchy topping en de gemalen kaas.