Spaghetti met butternut, walnoten en spek

Spaghetti met butternut, walnoten en spek
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking gaar.

  2. Schil de butternut, haal de pitjes eruit en snij in kleine blokjes van 1 op 1 centimeter. Versnipper de rode ui en plet de knoflook. Hak de walnoten grof.

  3. Verwarm een flinke geut olijfolie in een antikleefpan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook, het spek en de butternutblokjes toe en roerbak in ongeveer kwartiertje gaar. Voeg de walnoten toe en bak 5 à 6 minuten verder. Breng op smaak met een snufje cayennepeper, de citroenzeste, peper en zout. Meng goed dooreen.

  4. Meng het butternut-spekmengsel onder de spaghetti en dien op met Parmigiano Reggiano.