De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spaghetti met butternut, walnoten en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Spaghetti Spaghetti500 g g
Butternutpompoenen Butternutpompoen
(geschild gewicht)
600 g g
Rode uien Rode ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Walnoten Walnoten100 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
400 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas100 g g
Citroenen Citroen
(zeste)
1
Olijfolie Olijfolie
Cayennepeper Cayennepeper
Peper Peper
Zout Zout

Spaghetti met butternut, walnoten en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(21)

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking gaar.
  2. Schil de butternut, haal de pitjes eruit en snij in kleine blokjes van 1 op 1 centimeter. Versnipper de rode ui en plet de knoflook. Hak de walnoten grof.
  3. Verwarm een flinke geut olijfolie in een antikleefpan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook, het spek en de butternutblokjes toe en roerbak in ongeveer kwartiertje gaar. Voeg de walnoten toe en bak 5 à 6 minuten verder. Breng op smaak met een snufje cayennepeper, de citroenzeste, peper en zout. Meng goed dooreen.
  4. Meng het butternut-spekmengsel onder de spaghetti en dien op met Parmigiano Reggiano.