Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Spaghetti Spaghetti | 300 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 3 blokjes blokje | |
Water Water | 1,7 l l | |
Preistengels Preistengel | 3 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (reepjes) | 200 g g | |
Kookroom Kookroom | 250 ml ml | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse) | 1 el el | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpaghetti met prei en spekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de prei schoon en snij in stukken van 3 cm. Kruid met peper en zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk. Giet de hete bouillon in de mixkom en voeg 1 el olijfolie toe. Zet het stoominzetstuk op de mixkom en stoom alles steamer/7 minuten.
- Breek de spaghetti in twee en voeg toe in de mixkom. Kook beetgaar reverse/8 minuten/100°C/stand 1, terwijl ook de prei verder stoomt in het stoominzetstuk. Giet de pasta af en maak de mixkom schoon.
- Pel de ui in snij in partjes. Doe in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast 2 minuten/100°C. Voeg de spekreepjes toe en roast/130°C/3 minuten verder. Giet er de room bij, voeg de tijm toe en kruid met peper en zout. Kook alles 4 minuten/90°C/stand 1.
- Schep de room met de spekjes onder de spaghetti. Verdeel, samen met de gestoomde prei, over de borden. Werk af met wat geraspte Parmezaanse kaas.