De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spaghetti met prei en spekjes_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Spaghetti Spaghetti300 g g
Groentebouillon Groentebouillon3 blokjes blokje
Water Water1,7 l l
Preistengels Preistengel3
Gerookt spek Gerookt spek
(reepjes)
200 g g
Kookroom Kookroom250 ml ml
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
1 el el
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Spaghetti met prei en spekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(106)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snij in stukken van 3 cm. Kruid met peper en zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk. Giet de hete bouillon in de mixkom en voeg 1 el olijfolie toe. Zet het stoominzetstuk op de mixkom en stoom alles steamer/7 minuten.
  2. Breek de spaghetti in twee en voeg toe in de mixkom. Kook beetgaar reverse/8 minuten/100°C/stand 1, terwijl ook de prei verder stoomt in het stoominzetstuk. Giet de pasta af en maak de mixkom schoon.
  3. Pel de ui in snij in partjes. Doe in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast 2 minuten/100°C. Voeg de spekreepjes toe en roast/130°C/3 minuten verder. Giet er de room bij, voeg de tijm toe en kruid met peper en zout. Kook alles 4 minuten/90°C/stand 1.
  4. Schep de room met de spekjes onder de spaghetti. Verdeel, samen met de gestoomde prei, over de borden. Werk af met wat geraspte Parmezaanse kaas.