De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spiesjes met scampi, witte pens en groene tartaar_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tijgergarnalen Tijgergarnaal
(ontdooid, gepeld)
24
Witte pensen Witte pens2
Lente-uitjes Lente-ui8
Gerookt spek Gerookt spek8 sneetjes sneetje
Barbecuekruiden Barbecuekruiden
(scampikruiden)
1 el el
Provençaalse kruiden Provençaalse kruiden0,5 tl tl
Citroenen Citroen
(sap)
1
Koriander Koriander
(fijngehakt)
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Olijfolie Olijfolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de tartaar:

Granny Smith-appels Granny Smith-appel2
Avocado's Avocado
(rijpe)
2
Munt Munt
(fijngehakt)
2 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Limoenen Limoen
(sap)
0,5
Currypoeder Currypoeder0,5 tl tl

Spiesjes met scampi, witte pens en groene tartaar

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(9)

Bereiding

  1. Meng de geperste knofl ook, scampikruiden, Provençaalse kruiden, het citroensap en een scheutje olijfolie in een kom en kruid met peper en zout. Laat de scampi's hierin 30 minuten marineren.
  2. Snij elk lente-uitje in 4 gelijke stukken. Halveer de speklapjes in de lengte en wikkel telkens een half lapje rond 2 stukjes lente-ui. Snij de pensen in 16 plakjes.
  3. Rijg telkens 2 scampi’s, 2 plakjes pens en een lente-uirolletje op een spiesje en grill ze in 8 minuten gaar op de barbecue. Draai de spiezen regelmatig om.
  4. Snij de ongeschilde appels en het vruchtvlees van de avocado’s in kleine blokjes. Doe alles samen met het sjalotje, de verse kruiden, currypoeder en limoensap in een kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Werk de scampispiezen af met de koriander en geef er de tartaar bij.