
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tijgergarnalen
Tijgergarnaal (ontdooid, gepeld) | 24 | |
Witte pensen Witte pens | 2 | |
Lente-uitjes Lente-ui | 8 | |
Gerookt spek Gerookt spek | 8 sneetjes sneetje | |
Barbecuekruiden
Barbecuekruiden (scampikruiden) | 1 el el | |
Provençaalse kruiden Provençaalse kruiden | 0,5 tl tl | |
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | |
Koriander
Koriander (fijngehakt) | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de tartaar:
Granny Smith-appels Granny Smith-appel | 2 | |
Avocado's
Avocado (rijpe) | 2 | |
Munt
Munt (fijngehakt) | 2 el el | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | |
Limoenen
Limoen (sap) | 0,5 | |
Currypoeder Currypoeder | 0,5 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpiesjes met scampi, witte pens en groene tartaar
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de geperste knofl ook, scampikruiden, Provençaalse kruiden, het citroensap en een scheutje olijfolie in een kom en kruid met peper en zout. Laat de scampi's hierin 30 minuten marineren.
- Snij elk lente-uitje in 4 gelijke stukken. Halveer de speklapjes in de lengte en wikkel telkens een half lapje rond 2 stukjes lente-ui. Snij de pensen in 16 plakjes.
- Rijg telkens 2 scampi’s, 2 plakjes pens en een lente-uirolletje op een spiesje en grill ze in 8 minuten gaar op de barbecue. Draai de spiezen regelmatig om.
- Snij de ongeschilde appels en het vruchtvlees van de avocado’s in kleine blokjes. Doe alles samen met het sjalotje, de verse kruiden, currypoeder en limoensap in een kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Werk de scampispiezen af met de koriander en geef er de tartaar bij.