
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets Zalmfilet | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Balsamicocrème Balsamicocrème | 4 el el | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 el el | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 tl tl | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de spinazie-yoghurtdip
Bladspinazie Bladspinazie | 300 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Yoghurt Yoghurt | 250 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Amandelnoten Amandelnoot | 80 g g | |
Munt
Munt (blaadjes) | ||
Citroenen
Citroen (zeste) | 1 el el | |
Radijzen
Radijs (jonge) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpiesjes van gelakte zalm met spinazie-yoghurtdip
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Vermeng de olijfolie met de balsamicocrème, honing, peper en zout. Leg de zalmfilets in de marinade en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Hak de spinazie fijn en meng samen met de knoflook onder de yoghurt. Proef en breng op smaak met peper, zout en zeste van citroen. Druppel olijfolie door de yoghurt. Rooster de amandelen in een hete pan en hak samen met de munt fijn. Strooi deze over de yoghurt.
- Dep de gemarineerde zalmfilets droog en bak ze in boter of olie 4 minuten aan elke kant. Lepel er tussendoor wat marinade bij. Keer de zalmfilets voorzichtig om.
- Serveer de gelakte zalm met de spinazie-yoghurtdip en fijngesneden radijsjes. Lekker met geroosterd brood of rijst.
Tip: laat de stokjes 20 minuten in koud water rusten, zo verbranden ze niet.