De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spiesjes van gelakte zalm met spinazie-yoghurtdip_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet4
Olijfolie Olijfolie4 el el
Balsamicocrème Balsamicocrème4 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing2 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 tl tl
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de spinazie-yoghurtdip

Bladspinazie Bladspinazie300 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Yoghurt Yoghurt250 g g
Olijfolie Olijfolie
Amandelnoten Amandelnoot80 g g
Munt Munt
(blaadjes)
Citroenen Citroen
(zeste)
1 el el
Radijzen Radijs
(jonge)

Spiesjes van gelakte zalm met spinazie-yoghurtdip

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

8 min.
(21)

Bereiding

  1. Vermeng de olijfolie met de balsamicocrème, honing, peper en zout. Leg de zalmfilets in de marinade en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Hak de spinazie fijn en meng samen met de knoflook onder de yoghurt. Proef en breng op smaak met peper, zout en zeste van citroen. Druppel olijfolie door de yoghurt. Rooster de amandelen in een hete pan en hak samen met de munt fijn. Strooi deze over de yoghurt.
  3. Dep de gemarineerde zalmfilets droog en bak ze in boter of olie 4 minuten aan elke kant. Lepel er tussendoor wat marinade bij. Keer de zalmfilets voorzichtig om.
  4. Serveer de gelakte zalm met de spinazie-yoghurtdip en fijngesneden radijsjes. Lekker met geroosterd brood of rijst.

Tip: laat de stokjes 20 minuten in koud water rusten, zo verbranden ze niet.