De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spinazie-eiertaart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg1
Eieren Ei6
Bladspinazie Bladspinazie
(diepgevroren)
450 g g
Tomaten Tomaat2
Roomkaas Roomkaas150 g g
Peper Peper
Zout Zout

Spinazie-eiertaart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(10)

Bereiding

  1. Kook de helft van de eieren hard, pel ze en snij in plakjes. Laat de spinazie ontdooien en knijp er al het vocht uit.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes. Rol het deeg uit over een ingevette bakvorm en snij de overhangende stukken deeg weg. Rol het resterende deeg uit, snij er lange dunne repen uit en maak hier vlechten van. Leg de vlechten voorzichtig op de rand van de bakvorm. Klop de rest van de eieren los met de roomkaas. Kruid met peper en zout. Meng de spinazie met het roomkaasmengsel en de tomaat.
  3. Schep het mengsel in de vorm en verdeel er de eiplakjes over. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.