Spinazieflapjes met feta

Spinazieflapjes met feta
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit de sjalot en look glazig. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Roer er de geraspte kaas door en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

  3. Rooster de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Rol het bladerdeeg uit en snij met een rond voorwerp (bv. een koffiebordje) cirkels uit het deeg.

  4. Schep op ieder plakje wat spinazie en brokkel er wat feta over. Bestrooi met de pijnboompitten. Vouw de cirkels dicht en druk de randjes met een vork goed aan. Besmeer de flapjes met het losgeklopt eitje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.

  5. Serveer met een slaatje.