De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spinaziepannenkoekjes met noordzeegarnalen en gepocheerd ei

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Grijze garnalen Grijze garnalen100 g g
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel110 g g
Eieren Ei1
Bakpoeder Bakpoeder1 el el
Eiwitten Eiwit1
Melk Melk150 ml ml
Azijn Azijn
Rucola Rucola150 g g
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout
Peper Peper

Spinaziepannenkoekjes met noordzeegarnalen en gepocheerd ei

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(152)

Bereiding

 

  1. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Zet een pot op het vuur met een klein scheutje olijfolie en laat de spinazie kort garen. Laat goed uitlekken en afkoelen. Knijp nog eens goed uit en hak de blaadjes grof.
  2. Klop intussen de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, ei, olijfolie, het zout en de melk in een grote kom tot een glad pannenkoekenbeslag. Voeg daarna de spinazie toe. Klop het extra eiwit op tot sneeuw en spatel het voorzichtig in enkele keren onder het pannenkoekenbeslag.
  3. Zet een pannenkoekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak er pannenkoeken in met een doorsnede van zo’n 10 centimeter.
  4. Zet een grote pot met water met een scheutje azijn op het vuur. Breek elk eitje in een kopje en druppel er enkele druppels azijn bij. Pocheer dan stuk per stuk de eitjes 2,5 minuten in het kokende water.
  5. Haal de eitjes eruit en serveer ze bij de pannenkoekjes samen met de grijze garnalen en wat rucola. Werk af met een draai van de pepermolen.