Spinaziepannenkoekjes met noordzeegarnalen en gepocheerd ei

Spinaziepannenkoekjes met noordzeegarnalen en gepocheerd ei
MoeilijkheidMakkelijk
Voorbereiding10 min
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Zet een pot op het vuur met een klein scheutje olijfolie en laat de spinazie kort garen. Laat goed uitlekken en afkoelen. Knijp nog eens goed uit en hak de blaadjes grof.

  2. Klop intussen de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, ei, olijfolie, het zout en de melk in een grote kom tot een glad pannenkoekenbeslag. Voeg daarna de spinazie toe. Klop het extra eiwit op tot sneeuw en spatel het voorzichtig in enkele keren onder het pannenkoekenbeslag.

  3. Zet een pannenkoekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak er pannenkoeken in met een doorsnede van zo’n 10 centimeter.

  4. Zet een grote pot met water met een scheutje azijn op het vuur. Breek elk eitje in een kopje en druppel er enkele druppels azijn bij. Pocheer dan stuk per stuk de eitjes 2,5 minuten in het kokende water.

  5. Haal de eitjes eruit en serveer ze bij de pannenkoekjes samen met de grijze garnalen en wat rucola. Werk af met een draai van de pepermolen.