
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladspinazie
Bladspinazie (gewassen) | 450 g g | ||
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 250 g g | ||
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Boter Boter | |||
Azijn Azijn | |||
Melk Melk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSpinaziepuree met gepocheerd eitje en gerookt spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de aardappelen, kook ze in gezouten water en pureer ze. Werk af met een scheutje melk en kruid met peper en zout naar smaak.
- Stoof de spinazie in een klontje boter en kruid met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en voeg hem bij de puree.
- Bak het spek zonder vetstof in de pan.
- Breng water aan de kook en voeg zout en een flinke scheut azijn toe. Breek de eieren voorzichtig in een koffietas, zodat de dooier niet breekt. Roer zachtjes in het kokende water, zodat er een draaibeweging ontstaat. Laat de eieren één voor één in het water glijden. Houd het water nu net onder het kookpunt. Pocheer de eieren 3 à 4 minuten en laat ze wat uitlekken op een handdoek.
- Serveer met de spinaziepuree en het gebakken spek.