De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Coquilles Coquille8
Sjalotten Sjalot1
Bladspinazie Bladspinazie500 g g
Kookroom Kookroom100 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon500 ml ml
Olie Olie2 el el
Chilipepers Chilipeper
(gemalen)
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(12)

Bereiding

  1. Snij de sjalot fijn en stoof in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Houd een beetje van de spinazie apart voor de afwerking. Voeg de room en de bouillon toe, kruid met peper en zout en laat even doorkoken. Mix de soep.
  2. Verhit de boter samen met de helft van de olie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voor je de sint-jakobsnoten bakt. Bak de sint-jakobsnoten afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin. Keer ze regelmatig om en zorg dat ze niet te gaar zijn.
  3. Verdeel de sint-jakobsnoten over lage soepkommen of -borden en schep de soep eromheen. Bestrooi met gemalen chilipeper en garneer met een toef spinazie en enkele druppels olijfolie en fleur de sel.