Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten

Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Snij de sjalot fijn en stoof in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Houd een beetje van de spinazie apart voor de afwerking. Voeg de room en de bouillon toe, kruid met peper en zout en laat even doorkoken. Mix de soep.

  2. Verhit de boter samen met de helft van de olie. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voor je de sint-jakobsnoten bakt. Bak de sint-jakobsnoten afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin. Keer ze regelmatig om en zorg dat ze niet te gaar zijn.

  3. Verdeel de sint-jakobsnoten over lage soepkommen of -borden en schep de soep eromheen. Bestrooi met gemalen chilipeper en garneer met een toef spinazie en enkele druppels olijfolie en fleur de sel.