
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | ||
Azijn Azijn | |||
Eieren Ei | 4 | ||
Zure room Zure room | 2 el el | ||
Grijze garnalen Grijze garnalen | 200 g g | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Nootmuskaat Nootmuskaat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listStamppot met gepocheerd eitje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten in gezouten water. Voeg tijdens de laatste minuut de spinazie toe aan de kookpot.
- Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 minuten koken.
- Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Giet het kookvocht van de aardappelen af en stamp samen met de zure room en een klontje boter tot een grove stamppot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de stamppot over borden. Serveer telkens met een gepocheerd eitje en werk af met grijze garnalen.