De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Stamppot met gepocheerd eitje_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel1 kg kg
Bladspinazie Bladspinazie400 g g
Azijn Azijn
Eieren Ei4
Zure room Zure room2 el el
Grijze garnalen Grijze garnalen200 g g
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout
Nootmuskaat Nootmuskaat

Stamppot met gepocheerd eitje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(81)

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten in gezouten water. Voeg tijdens de laatste minuut de spinazie toe aan de kookpot.
  2. Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 minuten koken.
  3. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Giet het kookvocht van de aardappelen af en stamp samen met de zure room en een klontje boter tot een grove stamppot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Verdeel de stamppot over borden. Serveer telkens met een gepocheerd eitje en werk af met grijze garnalen.