De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Steak friet met champignonroomsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Filet mignon Filet mignon4
Aardappelen Aardappel
(frietaardappelen)
800 g g
Champignons Champignons
(in plakjes)
250 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
2 el el
Gemengde sla Gemengde sla100 g g
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
150 g g
Runderbouillon Runderbouillon150 ml ml
Kookroom Kookroom150 ml ml
Mosterd Mosterd1 el el
Honing Honing1 el el
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Steak friet met champignonroomsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(106)

Bereiding

  1. Laat de filet mignon op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke frietjes.Verhit de friteuse tot 140°C. Bak de frieten een eerste keer, zonder ze te kleuren. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  2. Kruid het vlees met flink wat peper en zout. Smelt een klont boter in een braadpan en leg er de filet mignons in.Bak ze op hoog vuur ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Zet vervolgens het vuur laag en bak nog een paar minuutjes door. Laat daarna onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  3. Smelt nog een klontje boter in de braadpan van de filet mignons en doe er de champignons in. Roerbak ze enkele minuten.Voeg het sjalotje en de knoflook toe en bak even mee. Giet er de bouillon en de room bij, voeg de mosterd toe en laat inkoken tot sausdikte.
  4. Serveer de filet mignon met de salade, frietjes en champignonroomsaus. Geef er wat mayonaise bij.