Steakrolletjes met zoetzure saus

Steakrolletjes met zoetzure saus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Snij de steaks voorzichtig horizontaal door, maar laat een randje aan elkaar. Zo krijg je bij het openvouwen een dunnere lap. Snij deze lappen in repen van 5 cm breed.

  2. Besmeer het vlees met olijfolie, bestrooi met de tijmblaadjes en kruid met peper en zout.

  3. Bak de groenten even aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Beleg elke lap vlees met wat van de groenten. De reepjes mogen buiten de rolletjes komen. Rol het vlees strak op en zet vast met een prikker. Bak ze in olijfolie goudbruin. Schep uit de pan.

  5. Verhit voor de saus de olijfolie in dezelfde pan en fruit de sjalot met de look. Doe er de rode wijn, azijn, suiker en tijm bij en breng aan de kook. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten pruttelen. Leg er de steakrolletjes in en laat goed doorwarmen.

  6. TIP: Lekker met gebakken aardappelen.