De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Steakrolletjes met zoetzure saus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gepelde steaks Gepelde steak500 g g
Rode paprika's Rode paprika
(in reepjes)
1
Groene paprika's Groene paprika
(in reepjes)
1
Lente-uitjes Lente-ui
(in reepjes)
4
Champignons Champignons
(in reepjes)
100 g g
Courgettes Courgette
(in reepjes)
0,5
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Olijfolie Olijfolie1 tl tl
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Rode wijn Rode wijn2 el el
Azijn Azijn3 el el
Suiker Suiker2 tl tl
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Runderbouillon Runderbouillon60 ml ml

Steakrolletjes met zoetzure saus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(10)

Bereiding

  1. Snij de steaks voorzichtig horizontaal door, maar laat een randje aan elkaar. Zo krijg je bij het openvouwen een dunnere lap. Snij deze lappen in repen van 5 cm breed.
  2. Besmeer het vlees met olijfolie, bestrooi met de tijmblaadjes en kruid met peper en zout.
  3. Bak de groenten even aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Beleg elke lap vlees met wat van de groenten. De reepjes mogen buiten de rolletjes komen. Rol het vlees strak op en zet vast met een prikker. Bak ze in olijfolie goudbruin. Schep uit de pan.
  5. Verhit voor de saus de olijfolie in dezelfde pan en fruit de sjalot met de look. Doe er de rode wijn, azijn, suiker en tijm bij en breng aan de kook. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten pruttelen. Leg er de steakrolletjes in en laat goed doorwarmen.

TIP: Lekker met gebakken aardappelen.