Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gepelde steaks Gepelde steak | 500 g g | |
Rode paprika's
Rode paprika (in reepjes) | 1 | |
Groene paprika's
Groene paprika (in reepjes) | 1 | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in reepjes) | 4 | |
Champignons
Champignons (in reepjes) | 100 g g | |
Courgettes
Courgette (in reepjes) | 0,5 | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Olijfolie Olijfolie | 1 tl tl | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Rode wijn Rode wijn | 2 el el | |
Azijn Azijn | 3 el el | |
Suiker Suiker | 2 tl tl | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 1 el el | |
Runderbouillon Runderbouillon | 60 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSteakrolletjes met zoetzure saus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de steaks voorzichtig horizontaal door, maar laat een randje aan elkaar. Zo krijg je bij het openvouwen een dunnere lap. Snij deze lappen in repen van 5 cm breed.
- Besmeer het vlees met olijfolie, bestrooi met de tijmblaadjes en kruid met peper en zout.
- Bak de groenten even aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Beleg elke lap vlees met wat van de groenten. De reepjes mogen buiten de rolletjes komen. Rol het vlees strak op en zet vast met een prikker. Bak ze in olijfolie goudbruin. Schep uit de pan.
- Verhit voor de saus de olijfolie in dezelfde pan en fruit de sjalot met de look. Doe er de rode wijn, azijn, suiker en tijm bij en breng aan de kook. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten pruttelen. Leg er de steakrolletjes in en laat goed doorwarmen.
TIP: Lekker met gebakken aardappelen.