
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gepelde steaks Gepelde steak | 500 g g | ||
Ciabatta's Ciabatta | 2 | ||
Uien
Ui (in dunne ringen) | 3 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | ||
Rucola Rucola | |||
Tomaten
Tomaat (in plakjes) | 2 | ||
Aardappelen Aardappel | 4 | ||
Mayonaise Mayonaise | 150 g g | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 2 el el | ||
Azijn Azijn | 1 el el | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 50 g g | ||
Boter Boter | |||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSteaksandwich met gekarameliseerde ui, lookdressing en ovenfrietjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in frietjes. Spoel onder koud water en dep droog.Hussel de frietjes met wat zonnebloemolie. Strooi er lichtjes bloem over en schud de frietjes op zodat ze allemaal met bloem zijn bedekt.Kruid met zout en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Verhoog deoventemperatuur naar 200°C, keer de frietjes om en zet ze nog eens 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
- Meng ondertussen de mayonaise met de knoflook en het citroensap. Kruid met peper en zet in de koelkast.Bak de uiringen in boter tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de suiker en de azijn tot en kruid met peper en zout.Schep om en laat nog 10 minuten op een laag vuur bakken.
- Kruid het vlees met peper en zout en bak in hete boter 4 minuten langs elke kant. Snij daarna in plakken. Halveer elke ciabatta in de breedte. Snij elkstuk open en besmeer de bodems royaal met de lookdressing. Beleg met rucola, plakjes tomaat, steak en de gekarameliseerde ui.Sluit de sandwiches en serveer met de frietjes.