De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Steakspiesjes met tomatencarpaccio

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gepelde steaks Gepelde steak4
Ketchup Ketchup2 el el
Citroensap Citroensap3 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Olijfolie Olijfolie6 el el
Tijm Tijm3 el el
Krielaardappelen Krielaardappel300 g g
Peper Peper
Zout Zout
Tomaten Tomaat
(verschillende kleuren en vormen)
500 g g
Citroenrasp Citroenrasp1 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2

Steakspiesjes met tomatencarpaccio

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(3)

Bereiding

  1. Snij de steak in blokjes. Meng de ketchup met 1/3 van het citroensap, de look, 2/3 van de olijfolie en de tijmblaadjes. Schep er de vleesblokjes onder en zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Kook ondertussen de krielaardappelen met de schil in gezouten water beetgaar.
  3. Snij de tomaten in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de borden. Kruid met peper en zout, verdeel er de sjalotten over, bedruppel met het resterende citroensap, bestrooi met de citroenrasp en giet er de resterende olijfolie over.
  4. Giet de aardappelen af. Snij ze eventueel in twee.
  5. Rijg afwisselend een vleesblokje en een krielaardappeltje aan een stokje. Kruid met peper en een beetje zout en grill de spiesen op de bbq of in de grillpan.
  6. Serveer de spiesjes bij de tomatencarpaccio.

TIP: Je kan ook stukjes paprika, courgette of rode ui aan de spiesjes rijgen.