De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Stoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Aardappelen Aardappel400 g g
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
4 el el
Varkensworsten Varkensworst4
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
200 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Tomaten Tomaat
(in blik)
400 g g
Kidneybonen Kidneybonen
(gespoeld, uitgelekt)
300 g g
Bouillon Bouillon300 ml ml
Bruine suiker Bruine suiker2 el el
Rode wijn Rode wijn150 ml ml
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Stoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(26)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.Bak de worsten in olie met een klontje boter rondom goudbruin. Schep uit de pan.Fruit de ui met de geperst look in dezelfde pan glazig. Voeg de spekjes toe en bak goudbruin. Voeg detomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het cayennepeper en paprikapoeder.
  2. Voeg de tijm, tomaten, bouillon, suiker en wijn toe en breng aan de kook. Leg er de worsten terug bij enlaat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
  3. Giet de aardappelen af en meng ze, samen met de kidneybonen net voor het einde van de bereidingstijdonder de stoofschotel. Werk af met de peterselie.