Stoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen

Stoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.Bak de worsten in olie met een klontje boter rondom goudbruin. Schep uit de pan.Fruit de ui met de geperst look in dezelfde pan glazig. Voeg de spekjes toe en bak goudbruin. Voeg detomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het cayennepeper en paprikapoeder.

  2. Voeg de tijm, tomaten, bouillon, suiker en wijn toe en breng aan de kook. Leg er de worsten terug bij enlaat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.

  3. Giet de aardappelen af en meng ze, samen met de kidneybonen net voor het einde van de bereidingstijdonder de stoofschotel. Werk af met de peterselie.