
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Aardappelen Aardappel | 400 g g | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 4 el el | |
Varkensworsten Varkensworst | 4 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 200 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Tomaten
Tomaat (in blik) | 400 g g | |
Kidneybonen
Kidneybonen (gespoeld, uitgelekt) | 300 g g | |
Bouillon Bouillon | 300 ml ml | |
Bruine suiker Bruine suiker | 2 el el | |
Rode wijn Rode wijn | 150 ml ml | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listStoofpotje met worstjes, bonen en aardappelen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.Bak de worsten in olie met een klontje boter rondom goudbruin. Schep uit de pan.Fruit de ui met de geperst look in dezelfde pan glazig. Voeg de spekjes toe en bak goudbruin. Voeg detomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Kruid met het cayennepeper en paprikapoeder.
- Voeg de tijm, tomaten, bouillon, suiker en wijn toe en breng aan de kook. Leg er de worsten terug bij enlaat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
- Giet de aardappelen af en meng ze, samen met de kidneybonen net voor het einde van de bereidingstijdonder de stoofschotel. Werk af met de peterselie.