De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Stoofpotje van konijn met pruimen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parkkonijnen Parkkonijn1
Olijfolie Olijfolie
Uien Ui2
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Nootmuskaat Nootmuskaat
Gedroogde pruimen Gedroogde pruimen200 g g
Amandelnoten Amandelnoot100 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon500 ml ml
Aardappelen Aardappel
(vastkokend)
800 g g
Peper Peper
Zout Zout

Stoofpotje van konijn met pruimen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(3)

Bereiding

  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verwarm wat olijfolie in een tajine of stoofpot met dikke bodem op een middelhoog vuur. Leg er de stukken konijn in en braad in enkele minuten rondom rond bruin. Haal de konijn uit de tajine of stoofpot.
  2. Schil en versnipper de ui en plet de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in kwartjes.
  3. Verwarm opnieuw een geutje olijfolie in de tajine of stoofpot en stoof de ui 2 minuten aan alvorens de knoflook en een snufje nootmuskaat toe te voegen. Roerbak nog een minuutje verder en voeg de stukken konijn, de gedroogde pruimen en de amandelen toe. Bedek met de partjes aardappel en zet het geheel onder met bouillon. Laat op een zacht vuur 45 minuten tot een uurtje pruttelen.