
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parkkonijnen Parkkonijn | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Uien Ui | 2 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Gedroogde pruimen Gedroogde pruimen | 200 g g | ||
Amandelnoten Amandelnoot | 100 g g | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 500 ml ml | ||
Aardappelen
Aardappel (vastkokend) | 800 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listStoofpotje van konijn met pruimen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verwarm wat olijfolie in een tajine of stoofpot met dikke bodem op een middelhoog vuur. Leg er de stukken konijn in en braad in enkele minuten rondom rond bruin. Haal de konijn uit de tajine of stoofpot.
- Schil en versnipper de ui en plet de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in kwartjes.
- Verwarm opnieuw een geutje olijfolie in de tajine of stoofpot en stoof de ui 2 minuten aan alvorens de knoflook en een snufje nootmuskaat toe te voegen. Roerbak nog een minuutje verder en voeg de stukken konijn, de gedroogde pruimen en de amandelen toe. Bedek met de partjes aardappel en zet het geheel onder met bouillon. Laat op een zacht vuur 45 minuten tot een uurtje pruttelen.