De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Surf & Turf rijst bowl

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Avocado's Avocado2
Limoenen Limoen
(sap)
1
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Radijzen Radijs1 bussels bussel
Mango's Mango1
Bladspinazie Bladspinazie150 g g
Spek Spek
(gemarineerd)
300 g g
scampi's scampi
(diepvries)
12
Rijst Rijst250 g g
Mayonaise Mayonaise2 el el
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Surf & Turf rijst bowl

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(18)

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en maak de scampi's schoon. Kruid met peper en zouten rijg ze per 3 aan spiesjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze mooi gaar op de barbecue of in een grillpan. Bak ook het spek gaar en goudbruin.
  2. Snij het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes en bedruppel met het limoensap. Kruid met peper en zout.Snij het vruchvlees van de mango in repen. Snij de radijsjes in plakjes.
  3. Doe het vruchtvlees van de resterende avocado in een blender, samen met de mayonaise, de helft van de korianderen een scheutje water. Kruid met het cayennepeper en zout. Mix tot een gladde saus.
  4. Verdeel de spinazie over vier grote kommen. Schep er de gare rijst op. Snij het spek in repen en verdeel over de kommen. Verdeeler ook de mango, avocadoblokjes en radijsjes over. Leg er telkens een scampispiesje bij en werk de bowl af met de resterende koriander.Bedruppel met de avocadosaus en serveer meteen."