Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
komkommers Komkommer | 1 | |
Gerookte zalm
Gerookte zalm (in brede repen gesneden) | 4 sneetjes sneetje | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | |
Basmatirijst Basmatirijst | 200 g g | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Bieslook Bieslook |
Voor de saus
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geperst) | 1 | |
Sojasaus Sojasaus | 1 dl dl | |
Ketchup Ketchup | 1 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSushi van komkommer, gerookte zalm en basmatirijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het kippenbouillonblokje. Laat afkoelen tot lauw.
- Marineer de sneetjes zalm met wat citroensap.
- Snijd met de dunschiller lange plakken van de komkommer, tot aan de pitjes. Keer de komkommer om en herhaal. Laat deze plakken uitlekken op een vel keukenpapier.
- Leg wat plasticfolie op het werkvlak. Leg daarop telkens 4 plakken komkommer die elkaar aan de lange zijde deels overlappen. Schik daarop in een lange strook de repen zalm en bestrijk deze met de rijst. Rol nu voorzichtig op met de plasticfolie, maar zorg ervoor dat de folie niet in de rol draait. Span goed aan en laat in de koelkast afkoelen.
- Meng de ingrediënten voor de saus en breng aan de kook. Laat afkoelen.
- Serveer rolletjes komkommersushi en werk af met de saus en wat bieslook.