De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Taco’s met geroosterde bloemkool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kokosolie Kokosolie1,5 el el
Uien Ui
(fijngesneden)
200 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(fijngesneden)
6
Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Limoensap Limoensap50 ml ml
Suiker Suiker80 g g
Water Water50 ml ml
Zout Zout2 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper
(snuifje )
Honing Honing1 el el
Kipfilets Kipfilet500 g g
Bloemkolen Bloemkool500 g g
Tortilla-wraps Tortilla-wrap6
Peultjes Peultjes

Taco’s met geroosterde bloemkool

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Neem een flinke steelpan en doe er het kokosvet in. Voeg de ui en 2/3 teentjes knoflook toe en bak gedurende 5 minuten tot deze zacht zijn. Voeg de tomaatblokjes, tomatenpuree, balsamicoazijn, suiker, water en zout toe. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 20 minuten rustig pruttelen tot deze is ingedikt.
  2. Maak de saus pittig door gedroogde rode peper of cayennepeper toe te voegen. Schep de chili-tomatensaus in een grote kom. Voeg honing, de overige knoflook en olie toe en roer goed door elkaar.
  3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Snij de kip in hapklare stukken en wrijf ze met de helft van de saus in. Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes. Leg kip en bloemkoolroosjes op een bakplaat en bak 15 à 20 minuten tot de bloemkool donkere randjes krijgt en de kip gaar is.
  4. Meng de yoghurt met het limoensap en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Leg de wraps in een hete pan en bak ze kort. Serveer de kip met de bloemkoolroosjes samen met de verse kruiden, de rode ui, peuljtes en de frisse yoghurtdressing.