Tagliata met steppegras en aioli-mayonaise

Tagliata met steppegras en aioli-mayonaise
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Voeg de look samen met de eidooier en de olijfolie onder de mayonaise en meng goed. Zet koel.

  2. Schil de aardappelen en snijd in fijne plakjes. Snijd de plakjes nog eens verder in smalle reepjes (= steppegras). Spoel de aardappelen onder koud stromend water en dep goed droog.

  3. Kruid de steaks met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Grill ze 4 à 5 minuten langs elke kant. Hussel de rucola met het sjalotje, een scheutje olijfolie, peper en zout.

  4. Bak het steppegras goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en de peterselie. Snijd de steaks in plakjes, verdeel ze over de borden en werk af met de rucola. Geef er het steppegras en de aioli bij.