De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tagliata met steppegras & aioli-mayonaise_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rumsteaks Rumsteak4
Aardappelen Aardappel
(bloemige)
4
Sjalotten Sjalot
(in ringen)
1
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
20 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Rucola Rucola80 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de aioli

Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Eidooiers Eidooier1
Olijfolie Olijfolie100 ml ml
Mayonaise Mayonaise3 el el

Tagliata met steppegras en aioli-mayonaise

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Voeg de look samen met de eidooier en de olijfolie onder de mayonaise en meng goed. Zet koel.
  2. Schil de aardappelen en snijd in fijne plakjes. Snijd de plakjes nog eens verder in smalle reepjes (= steppegras). Spoel de aardappelen onder koud stromend water en dep goed droog.
  3. Kruid de steaks met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Grill ze 4 à 5 minuten langs elke kant. Hussel de rucola met het sjalotje, een scheutje olijfolie, peper en zout.
  4. Bak het steppegras goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en de peterselie. Snijd de steaks in plakjes, verdeel ze over de borden en werk af met de rucola. Geef er het steppegras en de aioli bij.