Voorbereiding
- Haal de rumsteaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met olijfolie.
- Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak 3 à 4 minuten aan elke zijde voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte van de steak).
- Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakjes en de aardbeien in kwartjes. Hak de basilicum grof.
- Haal het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie 5 à 10 minuten rusten
- Maak de dressing: Pers de sinaasappel en meng met de mosterd en de olijfolie tot een lekkere vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de rucola, de venkel, de aardbei en de basilicum in een grote mengkom en meng er de vinaigrette onder.
- Verdeel vervolgens de salade over de borden en rasp er de kaas overheen.
- Snijd het vlees in plakjes en dresseer het op de salade. Kruid met peper en zout.