De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tagliata met venkel en aardbei

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rumsteaks Rumsteak4
Olijfolie Olijfolie
Venkels Venkel1
Aardbeien Aardbei200 g g
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Rucola Rucola100 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas100 g g

Voor de dressing

Sinaasappels Sinaasappel1
Mosterd Mosterd1 tl tl
Olijfolie Olijfolie100 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Tagliata met venkel en aardbei

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Haal de rumsteaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met olijfolie.
  2. Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak 3 à 4 minuten aan elke zijde voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte van de steak).
  3. Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakjes en de aardbeien in kwartjes. Hak de basilicum grof.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie 5 à 10 minuten rusten
  5. Maak de dressing: Pers de sinaasappel en meng met de mosterd en de olijfolie tot een lekkere vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe de rucola, de venkel, de aardbei en de basilicum in een grote mengkom en meng er de vinaigrette onder.
  7. Verdeel vervolgens de salade over de borden en rasp er de kaas overheen.
  8. Snijd het vlees in plakjes en dresseer het op de salade. Kruid met peper en zout.