
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Wortelen
Wortel (in stukken) | 3 | ||
Rode uien
Rode ui (in stukken) | 3 | ||
Dadels Dadel | 12 | ||
Boter Boter | |||
Munt Munt | |||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | ||
Eieren Ei | 1 |
Voor de marinade
Rode uien
Rode ui (fijngehakt) | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | ||
Gember Gember | 1 cm cm | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Honing Honing | 1 el el | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | ||
Chilipepers
Chilipeper (poeder) | 1 el el | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Kaneel Kaneel | |||
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | ||
Water Water | 500 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTajine van parelhoen onder een dakje van bladerdeeg
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Mix alle ingrediënten van de marinade in een blender en wrijf er de parelhoen mee in. Laat de parelhoen 2 uur rusten.
- Verwarm een pan op een laag vuur. Bak de parelhoen in olijfolie rondom bruin. Haal de parelhoen uit de pan en leg hem in een vuurvaste schaal.
- Giet de rest van de marinade in de pan en stoof op een laag vuur. Blus het geheel met het water.
- Leg bij de parelhoen de wortels, uien en dadels. Giet de marinade erbij en dek de schaal af met bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en zet 55 minuten in de oven. Werk af met koriander en serveer met couscous.