
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 6 | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 30 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Tijm Tijm | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarte tatin met witloof en honing
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de witloof in de lengte in twee.
- Verwarm de helft van de boter samen met een scheutje olijfolie, leg er de witloof in en laat 20 à 25 minuten bakken en kleuren op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing toe en meng.
- Plaats de witloof dicht op elkaar en met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Bestrooi met tijm en bedek met het bladerdeeg. Druk het deeg aan tussen de witloof, en tussen de groente en de rand van de schaal.
- Zet een halfuurtje in de oven.
- Draai de taart om op een bord, zonder je te verbranden. Bestrooi met verse tijm en serveer samen met een frisse groene salade.
Recept geïnspireerd door Myriam, Miss Organiser, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!