Tarte tatin van tomaten

Tarte tatin van tomaten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwarm olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de ui glazig met 1/3 van de suiker tot de uiringen beginnen te karameliseren. Voeg het water toe en laat inkoken. Schep de uien in een kom.

  3. Ontvel de tomaten, snijd ze in twee en verwijder de pitjes.

  4. Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en voeg de resterende suiker toe. Giet er het citroensap bij en laat even mee koken.

  5. Leg de tomaten met de bolle kant naar onder in de pan. Schep er de ajuin op en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout.

  6. Bedek met het vel bladerdeeg. Zet 30 minuten in de oven.

  7. Leg een bord op de pan en draai snel om. Garneer met wat tijmtakjes en serveer met een fris slaatje.