Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Trostomaten Trostomaat | 6 | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 2 el el | |
Rode uien
Rode ui (in ringen) | 2 | |
Suiker Suiker | 3 el el | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Tijm
Tijm (+ extra om te garneren) | 2 el el | |
Water Water | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTarte tatin van tomaten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de ui glazig met 1/3 van de suiker tot de uiringen beginnen te karameliseren. Voeg het water toe en laat inkoken. Schep de uien in een kom.
- Ontvel de tomaten, snijd ze in twee en verwijder de pitjes.
- Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en voeg de resterende suiker toe. Giet er het citroensap bij en laat even mee koken.
- Leg de tomaten met de bolle kant naar onder in de pan. Schep er de ajuin op en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout.
- Bedek met het vel bladerdeeg. Zet 30 minuten in de oven.
- Leg een bord op de pan en draai snel om. Garneer met wat tijmtakjes en serveer met een fris slaatje.