De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tarte tatin van tomaten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Trostomaten Trostomaat6
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge2 el el
Rode uien Rode ui
(in ringen)
2
Suiker Suiker3 el el
Citroensap Citroensap1 el el
Tijm Tijm
(+ extra om te garneren)
2 el el
Water Water2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Tarte tatin van tomaten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de ui glazig met 1/3 van de suiker tot de uiringen beginnen te karameliseren. Voeg het water toe en laat inkoken. Schep de uien in een kom.
  3. Ontvel de tomaten, snijd ze in twee en verwijder de pitjes.
  4. Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en voeg de resterende suiker toe. Giet er het citroensap bij en laat even mee koken.
  5. Leg de tomaten met de bolle kant naar onder in de pan. Schep er de ajuin op en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout.
  6. Bedek met het vel bladerdeeg. Zet 30 minuten in de oven.
  7. Leg een bord op de pan en draai snel om. Garneer met wat tijmtakjes en serveer met een fris slaatje.