
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Trostomaten Trostomaat | 6 | ||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | ||
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 2 el el | ||
Rode uien
Rode ui (in ringen) | 2 | ||
Suiker Suiker | 3 el el | ||
Citroensap Citroensap | 1 el el | ||
Tijm
Tijm (+ extra om te garneren) | 2 el el | ||
Water Water | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarte tatin van tomaten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de ui glazig met 1/3 van de suiker tot de uiringen beginnen te karameliseren. Voeg het water toe en laat inkoken. Schep de uien in een kom.
- Ontvel de tomaten, snijd ze in twee en verwijder de pitjes.
- Verwarm opnieuw olijfolie in de pan en voeg de resterende suiker toe. Giet er het citroensap bij en laat even mee koken.
- Leg de tomaten met de bolle kant naar onder in de pan. Schep er de ajuin op en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout.
- Bedek met het vel bladerdeeg. Zet 30 minuten in de oven.
- Leg een bord op de pan en draai snel om. Garneer met wat tijmtakjes en serveer met een fris slaatje.