
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (vastkokend, in blokjes) | 1 kg kg | ||
Uien
Ui (in halve ringen) | 2 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Kaas
Kaas (Chaumes) | 250 g g | ||
Geraspte Gruyère kaas Geraspte Gruyère kaas | 100 g g | ||
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 100 ml ml | ||
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 250 g g | ||
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTartiflette
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water beetgaar. Giet af.
- Bak de spekblokjes met de ui en look 10 minuten in een klontje boter. Giet er de wijn bij en laat inkoken.
- Schik de helft van de aardappelblokjes in een beboterde ovenschaal. Bedek met de helft van de ajuin en spekjes. Kruid met peper en zout. Herhaal dit met de rest van de aardappelen, spekjes en ajuin.
- Giet er de room over. Snij de Chaumes in plakken en schik ze op het gerecht. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal de folie weg, bestrooi met de Gruyère kaas en zet nog eens 5 minuten onder de grill.