
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindegebraad Hindegebraad | 200 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Rode porto Rode porto | 30 cl cl | |
Balsamicoazijn Balsamicoazijn | 10 cl cl | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 4 el el | |
Tijm Tijm | ||
Knolselders Knolselder | 0,25 | |
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | |
Mosterd Mosterd | 2 el el | |
Peterselie Peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTataki van hindegebraad met knolselder en portosiroop
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij het hindegebraad in plakjes van 2 cm dik. Bak deze kort op een hoog vuur in de boter. Kruid met peper en zout.
- Breng de rode porto aan de kook met de balsamicoazijn, honing en enkele takjes tijm. Laat licht afkoelen. Leg er het vlees in en laat enkele uren marineren. Neem daarna een beetje marinade en laat inkoken tot een lichte siroop.
- Snij de ene helft van de knolselder in blokjes en de andere helft in reepjes. Meng de knolselderreepjes met de mayonaise en mosterd. Bak de knolselderblokjes beetgaar en kruid met peper en zout.
- Snij het vlees in dunne plakjes, serveer met de beide soorten knolselder en werk af met de portosiroop en een handvol gesnipperde peterselie.
TIP: Dit voorgerecht maakt deel uit van een selectie toprecepten waarmee je een heerlijk feestmenu kan samenstellen. Ontdek hier de andere gerechten uit onze selectie en vervolledig je menu!
ONZE WIJNTIP: Champagne Delattre Blanc de Noirs, Brut