Teppanyaki met groentesterren en kruidencouscous

Teppanyaki met groentesterren en kruidencouscous
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Schil voor de groentesterren de knolselder, pastinaak en pompoen. Snij de groenten in dunne plakken van ½ cm. Blancheer ze 6 minuten in de kippenbouillon. Snij ook de courgette in plakken van 1 cm. Steek met een uitsteekvorm sterren uit de plakken.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de groenteplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid ze met peper. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over en zet ze 12 minuten in de oven, tot de sterren goudbruin kleuren.

  3. Doe de couscous in een kom en giet er de hete groentebouillon over. Dek af en laat 5 minuten wellen. Roerbak de broccolirijst met de selder 2 minuten in olijfolie. Voeg de rozijnen toe en bak nog 2 minuten verder. Kruid met het paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Zet het vuur uit en meng er de gare couscous, granaatappelpitjes en de verse kruiden onder. Breng op smaak met het limoensap.

  4. Schik de groentesterren op een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer de teppanyaki met de sterren en de groene couscous.