De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Teppanyaki met groentesterren en kruidencouscous

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Couscous Couscous100 g g
Groentebouillon Groentebouillon250 ml ml
Broccoli's Broccoli
(rijst)
200 g g
Stengels selder Stengel selder
(in blokjes)
2
Olijfolie Olijfolie
Rozijnen Rozijnen50 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder
Currypoeder Currypoeder
Peper Peper
Zout Zout
Granaatappelpitten Granaatappelpitten
Munt Munt
(fijngesneden)
3 el el
Koriander Koriander
(fijngesneden)
3 el el
Limoensap Limoensap

Voor de groentesterren:

Knolselders Knolselder0,5
Pastinaken Pastinaak1
Butternutpompoenen Butternutpompoen0,5
Kippenbouillon Kippenbouillon500 ml ml
Courgettes Courgette1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
40 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el

Teppanyaki met groentesterren en kruidencouscous

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(9)

Bereiding

  1. Schil voor de groentesterren de knolselder, pastinaak en pompoen. Snij de groenten in dunne plakken van ½ cm. Blancheer ze 6 minuten in de kippenbouillon. Snij ook de courgette in plakken van 1 cm. Steek met een uitsteekvorm sterren uit de plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de groenteplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid ze met peper. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over en zet ze 12 minuten in de oven, tot de sterren goudbruin kleuren.
  3. Doe de couscous in een kom en giet er de hete groentebouillon over. Dek af en laat 5 minuten wellen. Roerbak de broccolirijst met de selder 2 minuten in olijfolie. Voeg de rozijnen toe en bak nog 2 minuten verder. Kruid met het paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Zet het vuur uit en meng er de gare couscous, granaatappelpitjes en de verse kruiden onder. Breng op smaak met het limoensap.
  4. Schik de groentesterren op een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer de teppanyaki met de sterren en de groene couscous.