
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 4 | ||
Gember
Gember (geraspt) | 4 cm cm | ||
Chilipepers
Chilipeper (in ringen) | 1 | ||
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | ||
Currypoeder Currypoeder | 2 - 3 el el | ||
Limoenen
Limoen (sap en rasp) | 2 | ||
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 4 | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 4 | ||
Sperziebonen
Sperziebonen (gehalveerd) | 150 g g | ||
Rumsteaks Rumsteak | 600 g g | ||
Linzen
Linzen (gespoeld, uitgelekt ) | 150 g g | ||
Kokosmelk Kokosmelk | 800 ml ml | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 2 tl tl | ||
Basmatirijst Basmatirijst | 250 g g | ||
Pecannoten
Pecannoten (grof gehakt) | 50 g g | ||
Boter Boter | |||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listThaise curry met rundvlees en linzen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de sjalotten met de geperste look en de gember in olie glazig. Voeg de chilipeper toe en roerbak 1 minuut.Doe er het currypoeder bij en roerbak nog eens 1 minuut. Schep er de worteltjes en boontjes onder en bak nog 3 minuten verder.Blus met de kokosroom en breng op een zacht vuur aan de kook. Breng op smaak met het limoensap- en rasp, de bruine suiker,peper en zout.
- Voeg na 5 minuten de linzen toe en laat nog even doorwarmen.
- Bak de rumsteak in boter met olie 3 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout. Snijd vervolgens in reepjes. Schep de curry in kommen en verdeel er de reepjes rumsteak over. Werk af met de koriander, lente-ui en pecannoten. Geef er de rijst bij.