De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Thaise viskoekjes met scampi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

scampi's scampi
(diepgevroren)
250 g g
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet150 g g
Koriander Koriander
(naar smaak)
Lente-uitjes Lente-ui2
Sweet chilisaus Sweet chilisaus
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 el el
Limoenen Limoen1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Zout Zout
Peper Peper
Olijfolie Olijfolie2 el el

Thaise viskoekjes met scampi

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(4)

Bereiding

Karen en Joke van foodblog bon appelire: "In ‘Vloed’, de debuutroman van Roderick Six, begint het te regenen en stopt het niet meer met regenen. Vier studenten zien vanop het dak van hun kot hoe de stad langzaam onder water loopt. Meer gaan we niet verklappen. Lees het boek, want het is een topper. Onze culinaire adaptatie? Al dat water doet ons denken aan vissen. En vissen, daar kan je lekkere dingen maken. Thaise viskoekjes met scampi, bijvoorbeeld!" Zo maak je het:

  1. Kuis de scampi's grondig. Halveer ze. Snij de kabeljauw in hapklare brokken. Hak de koriander fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  2. Doe de scampi samen met de kabeljauw in een cutter. Mix goed tot je een smeuïge puree krijgt. Doe in een mengkom en meng met de bloem.
  3. Voeg de knoflook en zeste van de limoen toe. Kruid goed met cayennepeper en zout en peper. Meng er de helft van de lente-ui en koriander onder.
  4. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op een laag vuur. Doe enkele eetlepels van het mengsel in de pan en druk plat zodat je koekjes bakt. Keer om met een spatel en bak ook de andere kant kort aan.
  5. Garneer met wat ringetjes lente-ui, koriander naar smaak en serveer met de zoete chilisaus.

Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!