Thaise viskoekjes met scampi

Thaise viskoekjes met scampi
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

    Karen en Joke van foodblog bon appelire: "In ‘Vloed’, de debuutroman van Roderick Six, begint het te regenen en stopt het niet meer met regenen. Vier studenten zien vanop het dak van hun kot hoe de stad langzaam onder water loopt. Meer gaan we niet verklappen. Lees het boek, want het is een topper. Onze culinaire adaptatie? Al dat water doet ons denken aan vissen. En vissen, daar kan je lekkere dingen maken. Thaise viskoekjes met scampi, bijvoorbeeld!" Zo maak je het:

  1. Kuis de scampi's grondig. Halveer ze. Snij de kabeljauw in hapklare brokken. Hak de koriander fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.

  2. Doe de scampi samen met de kabeljauw in een cutter. Mix goed tot je een smeuïge puree krijgt. Doe in een mengkom en meng met de bloem.

  3. Voeg de knoflook en zeste van de limoen toe. Kruid goed met cayennepeper en zout en peper. Meng er de helft van de lente-ui en koriander onder.

  4. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op een laag vuur. Doe enkele eetlepels van het mengsel in de pan en druk plat zodat je koekjes bakt. Keer om met een spatel en bak ook de andere kant kort aan.

  5. Garneer met wat ringetjes lente-ui, koriander naar smaak en serveer met de zoete chilisaus.

  6. Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!