
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
kippenonderbouten kippenonderbout | 6 | |
Citroenen Citroen | 2 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | |
Tijm Tijm | 6 takjes takje | |
Tomaten
Tomaat (in blokjes) | 1 | |
Champignons
Champignons (gehalveerd) | 250 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 200 ml ml | |
Kroppen sla Krop sla | 1 | |
Gedroogde ham Gedroogde ham | 150 g g | |
Erwten
Erwten (diepvries) | 150 g g | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 400 g g | |
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 el el | |
Boter Boter | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de kippenonderbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie en eenklontje boter. Voeg het sjalotje, de look, tijm en selder toe. Rasp er de schil van 1 citroen bij. Knijp beidecitroenen boven de kip uit en laat 3 minuten verder bakken.
- Blus de kip met de witte wijn en de bouillon en laat 40 minuten sudderen. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
- Halveer de krieltjes en kook ze beetgaat in licht gezouten water. Snij ondertussen de krop sla in repen. Snij ook de ham klein. Roerbak de ham 2 minuten in wat boter. Voegde champignons toe en bak goudbruin. Schep er de sla onder en laat wat slinken. Voeg dan de erwtjes toe en bak nog3 minuten verder. Kruid met peper en zout.
- Giet de krieltjes af en bak ze mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Serveer de citroen-tijmkip met delauwwarme salade en de krieltjes.