De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

kippenonderbouten kippenonderbout6
Citroenen Citroen2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Tijm Tijm6 takjes takje
Tomaten Tomaat
(in blokjes)
1
Champignons Champignons
(gehalveerd)
250 g g
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon200 ml ml
Kroppen sla Krop sla1
Gedroogde ham Gedroogde ham150 g g
Erwten Erwten
(diepvries)
150 g g
Krielaardappelen Krielaardappel400 g g
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Boter Boter
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(62)

Bereiding

  1. Kruid de kippenonderbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie en eenklontje boter. Voeg het sjalotje, de look, tijm en selder toe. Rasp er de schil van 1 citroen bij. Knijp beidecitroenen boven de kip uit en laat 3 minuten verder bakken.
  2. Blus de kip met de witte wijn en de bouillon en laat 40 minuten sudderen. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  3. Halveer de krieltjes en kook ze beetgaat in licht gezouten water. Snij ondertussen de krop sla in repen. Snij ook de ham klein. Roerbak de ham 2 minuten in wat boter. Voegde champignons toe en bak goudbruin. Schep er de sla onder en laat wat slinken. Voeg dan de erwtjes toe en bak nog3 minuten verder. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de krieltjes af en bak ze mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Serveer de citroen-tijmkip met delauwwarme salade en de krieltjes.