Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes

Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken55 min

Voorbereiding

  1. Kruid de kippenonderbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie en eenklontje boter. Voeg het sjalotje, de look, tijm en selder toe. Rasp er de schil van 1 citroen bij. Knijp beidecitroenen boven de kip uit en laat 3 minuten verder bakken.

  2. Blus de kip met de witte wijn en de bouillon en laat 40 minuten sudderen. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.

  3. Halveer de krieltjes en kook ze beetgaat in licht gezouten water. Snij ondertussen de krop sla in repen. Snij ook de ham klein. Roerbak de ham 2 minuten in wat boter. Voegde champignons toe en bak goudbruin. Schep er de sla onder en laat wat slinken. Voeg dan de erwtjes toe en bak nog3 minuten verder. Kruid met peper en zout.

  4. Giet de krieltjes af en bak ze mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Serveer de citroen-tijmkip met delauwwarme salade en de krieltjes.